Slide LEVEN IN DE LANEN LEVEN IN DE LANEN Slide LEVEN IN DE LANEN IS LEVEN MIDDEN IN HET LANDSCHAP. GENIETEN VAN EEN NATUURLIJKE WOONBUURT. MET WONINGEN AAN RUIME LANEN EN GROENE PARKEN DIE UITZICHT BIEDEN OP DE POLDER.

De Lanen wordt de groenste woonbuurt in de geliefde wijk de Groote Wielen gelegen in het oostelijk deel van ’s-Hertogenbosch. Hier woon je omringt door open polderlandschappen, het Kanaalpark en het water van de Groote Wielenplas. En op loopafstand van de uiterwaarden van de Maas.

De bijzondere ligging in het landschap was de inspiratiebron voor de inrichting van De Lanen. De buurt bestaat uit drie delen, ieder met een eigen karakter dat past bij de directe omgeving. Het noordwesten krijgt de sfeer van de polderwegen van weleer. In het noordoosten liggen de woningen aan het polderpark waar het groen de overhand heeft. En in het zuiden overheerst de prachtige, veelzijdige waterplas. Deze gebieden worden met elkaar verbonden door weelderige lanen en ruimtelijke parken.

 

Kanaalpark, tracé langs westkant wijken in Rosmalen
Het Kanaalpark is een landschapspark dat zich uitstrekt van Berlicum tot aan de Maas. De Rosmalense Aa vormt de kern van het Kanaalpark. Dit is een volledig nieuwe beek. Het is een aftakking van de Aa en slingert over een lengte van zeven kilometer naar de Maas. In het Kanaalpark komt een netwerk van wandel- en fietspaden. De routes sluiten aan op andere groengebieden in De Groene Delta zoals de Maasuiterwaarden, de Kloosterstraat en de Hooge Heide.
De oplevering van de eerste fase is eind 2014 gebeurd, gelijktijdig met de oplevering van het Maximakanaal. De ambitie is om daarna het park verder uit te breiden.

 

Eigentijds boeren
Ook leuk; lekker vers eten koop je bij de boerderijwinkel Zus&Zo van Stadsboerderij Eyghentyds. Van biologisch varkens- en rundvlees tot biologisch en glutenvrije producten en groenten. Het varkensvlees komt van varkens van de eigen boerderij. Breng eens een bezoekje om ze te zien modderen.

delanen_2

delanen_1

delanen_3