Bouw Hartje de Lanen gestart

Op 6 maart is de bouw van Hartje de Lanen van start gegaan! Een bijzonder moment wat Janssen de Jong Projectontwikkeling graag met alle kopers had willen vieren, maar door het coronavirus en het in acht nemen van de richtlijnen van het RIVM heeft het bedrijf besloten geen bijeenkomst te organiseren waar kans op besmetting ontstaat.

Desondanks wordt er op de bouwplaats iedere dag veel werk verzet. Op dit moment worden de boorpalen aangebracht en volgende week wordt er gestart met de fundering van de woningen. Daaropvolgend zullen de cascos van de woningen worden aangebracht en de kappen.

 

Blijf op de hoogte van de vorderingen die het project doormaakt volgen via de website www.hartjedelanen.nl

Definitieve inrichting Lunersingel

Vanaf maandag 30 maart start de gemeente 's-Hertogenbosch met de aanleg van de definitieve inrichting van de Lunersingel. Ze leggen de rijbaan en de parkeervakken aan. Ook worden bermen ingezaaid en bomen geplant. Het werk wordt in vier fases uitgevoerd. Eind juli zal de laatste fase worden afgerond.

Fases
Fase 1 = 30 maart – 1 mei: Lunersingel 104 tot 142 en van Lunersingel 157 tot 179
Fase 2 = 1 mei – 5 juni: Ulperstraat 11 tot Koornwaardlaan 14 en van Lunersingel 113 tot 155
Fase 3 = 5 juni – 10 juli: Pastelblauw 3 tot Ulperstraat 10 en van Lunersingel 67 tot Lunersingel 111
Fase 4 = 10 juli – 24 juli: kruising Ulperstraat – Lunersingel

 

De planning kan veranderen door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden. Mocht dit het geval zijn, dan houden we je op de hoogte.

 

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden sluit de gemeente de weg af voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer zal dan worden omgeleid met borden. De panden rond het werkgebied zijn te voet bereikbaar. De toename van verkeer door woonstraten zal zoveel mogelijk worden voorkomen. De gemeente ‘s-Hertogenbosch adviseert om zoveel mogelijk gebruik te maken van de route Blauwe Sluisweg – Koornwaardlaan.


Parkeren

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om in het werkgebied je auto te parkeren. Je kunt je auto tijdelijk ergens anders in de wijk parkeren. Om het aantal vervallen parkeerplaatsen te compenseren, legt de gemeente op vijf locaties tijdelijke parkeerplaatsen aan. De tijdelijke parkeerplaatsen worden weer verwijderd als de werkzaamheden in de aansluitende fase gereed zijn. Ook de bermen worden dan weer opnieuw ingezaaid.

 

Vragen?
Neem dan contact op met de heer S. Fliervoet, projectleider van de afdeling Projectmanagement en Voorbereiding. Zijn telefoonnummer is 073 – 615 96 76. Of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Lunersingel’.

Verkoop nieuwe woningen Parktuinen gestart!

In de nieuwe fase keren populaire tweekappers en hoek- en tussenwoningen uit de vorige fase terug, aangevuld met nieuwe types zoals levensloopbestendige tweekappers en vrijstaand geschakelde woningen. Al deze nieuwe woningen worden uitgebreid via de website van Parktuinen gepresenteerd. Hier kunnen geïnteresseerden alle detailinformatie vinden om rustig door te nemen. Per woningtype zijn artist impressies, plattegronden, technische omschrijving en verkooptekeningen te bekijken en downloaden. Uiteraard compleet met prijslijsten en mogelijke maatwerkopties.

Wil jij wonen in Parktuinen?
Via een inschrijfformulier kun je je interesse voor de woning van jouw voorkeur aan kenbaar maken. Voor wie nog vragen heeft, is er op 10 maart een Meet & Greet. Tijdens deze informatieve bijeenkomst bij Hoedemakers bouw en ontwikkeling zijn makelaars, bouwexperts en de keukenleverancier aanwezig om je alle antwoorden te geven die je kunnen helpen bij het maken van een definitieve keuze. Let op: voor deze Meet & Greet moet je je wel inschrijven, dit kan tot en met 9 maart via de site van Parktuinen. Daarna heb je tot en met 16 maart de tijd om je in te schrijven voor de specifieke woning(en) van jouw voorkeur.

 

Belangrijke data!
Geïnteresseerd in wonen in Parktuinen? Dan zijn dit de belangrijke data voor jou!
•    Maandag 9 maart
Laat uiterlijk 9 maart weten of je aanwezig bent bij de ‘Meet & Greet’. Inschrijven kan via de website van Parktuinen.

 

•    Dinsdag 10 maart
Meet & Greet tussen 17.30 – 19.30 uur bij Hoedemakers aan De Grote Elst 40 in Rosmalen.

 

•    Maandag 16 maart:
Laatste dag voor het invullen van het voorkeursformulier om in aanmerking te komen voor een woning. Het voorkeursformulier is te vinden op de website van Parktuinen.

Eerste voorbereidingen Campus aan de Lanen

In De Groote Wielen wordt gewerkt met een gesloten grondbalans. Dat betekent, dat er geen grond (zand) van binnen naar buiten en van buiten naar binnen het plangebied mag gaan. Om die reden gebruikt de gemeente ‘s-Hertogenbosch zanddepots in de wijk. Deze bergen zand zijn grotendeels opgegraven uit de waterplas en worden gebruikt om woonlocaties op te hogen. Daardoor houden bewoners in de verschillende woonbuurten droge voeten.  

Campus aan de Lanen
Aan de noordzijde van de plas ligt op dit moment een zanddepot van ongeveer 140.000 kuub. Precies op de plek waar de nieuwe school Campus aan de Lanen moet komen. Hoewel het vergunningstraject voor de school nog loopt en de aanbesteding voor de keuze van de aannemer nog moet plaatsvinden, wil de gemeente alvast, vooruitlopend op de start bouw, een groot deel van dat depot opruimen. Hiermee wordt het gebied op tijd bouwrijp gemaakt.

 

Om nodeloos gesleep met dat zand te voorkomen, wordt het verdeeld over toekomstige woningbouwlocaties. En liefst zo dicht mogelijk bij het huidige depot, zodat er niet teveel heen en weer gereden hoeft te worden.


Op de tekening is te zien, dat een deel wordt gebruikt voor de ophoging van het toekomstige centrumgebied. Een ander deel wordt uitgereden over de toekomstige woonlocatie, dat onderdeel is van de Noordoosthoek.

 

Start werkzaamheden
De aannemer die de gemeente voor dit werk heeft geselecteerd, start op 10 februari met de werkzaamheden. Naar verwachting zal hij eind maart klaar te zijn, zodat aansluitend gestart* kan worden met het bouwrijp maken van het toekomstige schoolterrein.

 

* Uitgaande dat vergunning en aanbesteding van de school geen onverwachte problemen zullen opleveren.

Nieuwe straatnamen De Lanen bekend

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de straatnamen voor De Lanen, tweede fase Parkmilieu in De Groote Wielen Rosmalen bekend gemaakt. De straatnamen in dit gedeelte van De Lanen verwijzen naar houtsoorten en sluiten aan bij de eerder gekozen straatnamen, die zijn afgeleid van de natuur en de historie van het gebied.

De nieuwe straatnamen zijn Cambara, Ebben, Merbau, Ramin en Mahonie.

 

NIEUW AANBOD IN PARKTUINEN

De bouw van de 19 woningen in Parktuinen fase 4 is inmiddels in volle gang. Uiteraard werd dat door Hoedemakers bouw en ontwikkeling traditiegetrouw gevierd met alle toekomstige bewoners én ze kunnen ook al nieuw aanbod aankondigen! Populaire woningen keren in de nieuwe fase terug en worden aangevuld met nieuwe types zoals levensloopbestendige woningen.

De nieuwe woningen maken onderdeel uit van De Lanen, een aantrekkelijke wijk die wordt gekenmerkt door statige singels, groene lanen, intieme woonstraten en lommerrijke parken. Drie architecten werkten samen aan unieke woningontwerpen die toch duidelijk één familie vormen. “Loop er maar eens rond en bekijk de mooie ontwerpen en leuke detailleringen. Het is een populaire buurt om in te wonen geworden”, aldus Marc Hoedemakers.

 

Goede traditie
Het is bij Hoedemakers een traditie om een feestje te maken van het moment waarop er gestart wordt met bouwen. Buren ontmoeten elkaar daar vaak voor het eerst. “Een fijne start van een nieuwe wooncarrière wordt niet alleen bepaald door een mooi huis, maar ook door een fijne woonomgeving”, vertelt Lenny Schel van Hoedemakers bouw en ontwikkeling. “Daar leveren wij graag een bijdrage aan door mensen bij elkaar te brengen.”

 

Nieuwsgierig naar de woningen en mogelijkheden in Parktuinen?
In maart 2020 start de verkoop van 26 nieuwe woningen in dit project. Binnenkort meer informatie hierover op www.parktuinen.nu Houd de site en Facebookpagina van Parktuinen in de gaten! Voor wie daar niet op kan wachten: in de huidige bouwfase is nog één tussenwoning beschikbaar. De medewerkers van makelaarskantoor Het Waare Huis kunnen je hier alles over vertellen.

 

START VERKOOP HET GOEDE LEVEN IN DE LANEN

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling werkt momenteel hard aan de laatste voorbereidingen van de tweede fase van haar project Het goede leven in De Lanen. De start verkoop van de acht woningen komt al dichterbij…

Deze fase biedt 8 sfeervolle hoek- en tussenwoningen aan de Noordrand, zicht op de Hustenweg met een tuin op het zuiden. Donderdag 19 december, vanaf 16.00 start de verkoop van deze woningen. Je bent die dag van harte welkom op het kantoor van Boumij Makelaars (Hekellaan 6, Den Bosch). Het Woon!magazine, de prijslijst en het inschrijfformulier liggen voor je klaar!
In het plan zijn ook 12 huurwoningen opgenomen. Naar verwachting start de verhuur hiervan eind volgend jaar.

huurwoningen

artist impression huurwoningen

Nieuwsgierig? Lees het laatste nieuws op www.vanwanrooij.nl/rosmalen-de-lanen

LAATSTE WONINGEN IN PROJECT DE LANEN

Het gelijknamige project De Lanen van VABO Ontwikkeling gaat binnenkort van start met de bouw. De verkoop van de 12 rij- en hoekwoningen is hard gegaan. Er zijn nog maar twee woningen beschikbaar.

Elke woning levert conform de huidige regelgeving een hoge energieprestatie en heeft energielabel A. Dat betekent dat de gevels, vloeren en daken over een hoge isolatiewaarde beschikken. Door de standaard zonnepanelen wordt extra groene stroom opgewekt. De woningen krijgen geen gasaansluiting meer, maar worden uitgerust met een warmtepomp. Dat maakt een duurzame woning die voorbereid is op de toekomst.

 

Momenteel zijn 10 van de 12 rij- en hoekwoningen De Lanen verkocht. Interesse in de laatste 2? Bekijk het aanbod op www.delanen-rosmalen.nl/

 

De voornemens liggen er om in week 50 te starten met de inrichting van de bouwplaats. VABO Ontwikkeling start volgens planning in week 4 van 2020 met het heiwerk.

 

PARKLANEN II VAN START

KlokGroep heeft in de eerste  fase van Parklanen alle woningen naar tevredenheid opgeleverd. Fase 2 gaat nu van start! Deze fase bestaat uit verschillende woningtypes. Wat de woningen allemaal gemeen hebben is de ruime opzet én complete afwerking.

Rust en ruimte, dat is het eerste wat je opvalt als je Parklanen bezoekt. Spelende kinderen, mooie grote (speel)velden tussen de huizen en de auto’s zijn ‘verstopt’ op achterterreinen. Ook is er een goed netwerk van fiets- en wandelpaden waardoor je volop kunt genieten van de natuur in de parken en het buitengebied.

 

Fase 2 van Parklanen bestaat uit de onderstaande woningtypes:
– Twee-onder-één-kapwoningen
Er komen verschillende soorten twee-onder-één-kapwoningen. De verschillen komen tot uiting in zowel de afmetingen als de uitstraling.

– Hoek- en tussenwoningen
Er komt een ruim aanbod aan hoekwoningen en tussenwoningen. Enkele hoekwoningen worden standaard voorzien van een garage. Ook voor deze woningen geldt dat er de nodige variatie is qua afmetingen en uitstraling.

– Vrijstaande woningen
De verschillende soorten vrijstaande woningen zijn allemaal ruim opgezet en natuurlijk kun je ook bij dit type kiezen welke het beste bij jou past.

 

De ontwikkeling en realisatie wordt opgepakt door Klokgroep in samenwerking met Van den Bosch Vastgoed.

 

In Parklanen zijn twee verschillende architectenbureaus aan de slag gegaan. Ongeveer 60% van het project is ontworpen door Architectenbureau Visser & Bouwman uit ‘s-Hertogenbosch, de overige woningen zijn ontworpen door Compen Architecten uit Eindhoven. “Beide bureaus hebben hun eigen manier van ontwerpen, waardoor ze beide een eigen kenmerkende stijl hebben ontwikkeld. Door deze twee bureaus samen te brengen ontstaat er een buurt met grote diversiteit en kwaliteit”, laat Tim Broekhuis, projectontwikkelaar van KlokGroep weten.

 

Iedere woning en straat krijgt zijn eigen identiteit, met aandacht voor ruimte, kwaliteit en sfeer. Standaard zijn de woningen al zeer riant, maar er zijn ook mogelijkheden om de woning naar wens te wijzigen met aan- en uitbouwen. Alle woningen zijn helemaal klaar voor de toekomst en van alle gemakken voorzien.

 

Wat alle woningen gemeen hebben is de ruime opzet en complete afwerking. Als bewoner kun je optimaal genieten van de groene omgeving. Ook kinderen voelen hier zich snel thuis, doordat het een kinderrijke en -vriendelijke buurt is met volop speelgelegenheid.

 

Naar verwachting start de pre-sale in februari. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via www.parklanen.nl

 

HARTJE DE LANEN UITVERKOCHT

De 20 levensloopbestendige woningen in Hartje de Lanen van Janssen de Jong Projectontwikkeling zijn in recordtempo uitverkocht!

Kopers kozen bewust voor Hartje de Lanen. Enerzijds door de mooie ligging van het plan in een groene woonbuurt in de Groote Wielen. Een fijne uitvalsbasis, voor velen vlakbij familie en de (klein)kinderen en met de dagelijkse voorzieningen om de hoek. Anderzijds zijn de moderne en eigentijdse woningen van alle gemakken voorzien. Zo is er een volledig woonprogramma op de begane grond. Wonen, slapen, koken, eten en douchen is hier allemaal mogelijk. Gemakkelijk voor nu en later. Daarnaast is er alle ruimte op de vrij indeelbare verdieping. Fijn voor een extra (slaap)kamer of zelfs een tweede badkamer. Wat ook in de smaak valt is de uitgebreide keuze die kopers krijgen om de woning geheel naar wens af te werken en (desgewenst) uit te breiden.

 

De woningen zijn gelegen op fijne percelen met een heerlijke zonnige achtertuin, niet te groot of te klein en daarmee gemakkelijk te onderhouden. Ook het duurzame aspect aan deze nieuwe wijk speelt een grote rol in de bewuste keuze voor dit project. Alle woningen in Hartje de lanen zijn energieneutraal, gasloos en voorzien van de modernste technieken. Duurzaamheid en comfort gaan hier hand in hand. Het ontwerp van de woningen en de opzet van de wijk heeft alles in zich voor een onbezorgde toekomst in Hartje de Lanen.

 

Planning
Zodra de omgevingsvergunningsprocedure is doorlopen zullen alle kopers geïnformeerd worden.  Janssen de Jong Projectontwikkeling kijkt er al naar uit om met alle kopers het glas te heffen tijdens de start bouw viering van het project. Het streven is om in de eerste helft van 2020 te starten met de bouw en de woningen eind 2020 aan de nieuwe bewoners op te leveren.

 

Lees het laatste nieuws op www.hartjedelanen.nl