Parklanen II in verkoop

De woningen van Parklanen II zijn in verkoop! Ook de definitieve woningprijzen en plattegronden staan nu op de website. Zie jij jezelf hier wel heerlijk groen en ruimtelijk wonen? Schrijf je dan snel in, want de interesse is groot!

Zo schrijf jij je in:
Je kunt de woningen bekijken op de woningaanbodpagina en je favoriet(en) bepalen. Om je vervolgens in te schrijven log je in op je persoonlijke accountomgeving, daar kies je voor ‘Digitaal inschrijfformulier’ en je vult jouw voorkeuren in. De inschrijfperiode is beperkt, deze loopt af op 17 mei 2020 23.59 uur. Bekijk de woningen dus snel en schrijf je in!

 

Het verkoopproces: veilig en helder
Via de nieuwsbrief en de website houden we je op de hoogte over het verkoopproces van Parklanen II. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopgesprekken met de makelaar. Hierbij staan heldere communicatie en ieders gezondheid voorop: die van jou als klant én die van de makelaar-medewerkers. Zo weet je zeker dat jij je zorgeloos kunt inschrijven.

 

De brochure en prijslijst zijn digitaal te downloaden op de website. Mocht je vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd telefonisch, via het contactformulier of je persoonlijke berichtenbox contact opnemen met de makelaar(s).

 

Aanleg speelplekken De Lanen

Momenteel is de aannemer bezig met grondwerkzaamheden voor speelplek nummer 6, die in Palissander komt. Deze werkzaamheden duren tot eind mei. De verwachting was om daarna de speeltoestellen te plaatsen. Helaas is de fabriek die ze levert vanwege het coronavirus gesloten. Er zit voor nu niets anders op dan afwachten en bekijken wanneer de aannemer de speelplek kan aanleggen. Verder is voor drie andere speelplekken bekend wanneer deze worden aanlegt en is een locatie gewijzigd.

Planning
Proludic gaat op negen verschillende locaties in De Lanen een speelvoorziening aanleggen. Voor speelplek nummer 3 in Palissander plant de gemeente ‘s-Hertogenbosch een nieuwe datum in, zodra de toestellen geleverd worden. In augustus legt de gemeente speelplaats nummer 4 bij Pastelblauw aan. In het voorjaar van 2021 verwachten ze de speelplaatsen 1, 2 en 3 in Meander aan te leggen. Dit is afhankelijk van de oplevering van de woningen direct naast de Groote Wielenplas.

 

Wijzing locatie speelplek
In de Vlietdijk, ter hoogte van de huidige fietsoversteek, is een rotonde gepland. Deze rotonde zorgt ervoor dat het verkeer straks op een veilige manier het toekomstige centrum in kan rijden. Door de rotonde blijft er onvoldoende ruimte over voor speelplek nummer 3 die gepland was tussen Meander en Vlietdijk. Deze krijgt een nieuwe locatie in de buurt van De Groote Wielenplas. Zodra de exacte locatie bekend is, maken we dat bekend via deze website.

 

Vragen?
Neem dan contact op met de heer P. Roos, projectleider van de afdeling Projectmanagement & Voorbereiding via 073 – 615 51 55 of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Speelplekken De Lanen’.

 

Aanleg duikerbruggen

Momenteel wordt er hard gewerkt langs de Koornwaardlaan, er worden vier duikerbruggen aangelegd over de waterloop. Tijdens het grootste deel van de uitvoering blijft de laan open voor verkeer. De meest noordelijk brug zal na het aanleggen van de aansluitende infrastructuur gebruikt worden door auto’s en fietsers. De andere drie bruggen zijn voor langzaam verkeer. Als alles volgens planning loopt zijn de bruggen begin juni klaar voor gebruik!

Voorverkoop Parklanen II

Vanaf 22 april om 12:00 uur staat alle woninginformatie (plattegronden, brochure etc.) online en kun je doorgeven naar welke woning(en) jouw voorkeur uitgaat. Waarom is dit belangrijk om te doen? Op basis van de voorinschrijving krijg jij voorrang bij de uiteindelijke toewijzing van de woningen. Gezien de grote interesse in de woningen verhoogt dit jouw kans om je favoriete woning toegewezen te krijgen.

360-graden beelden
Meer goed nieuws: er staan nu 360-graden beelden online van de aantal woningtypes van Parklanen II. Op deze manier kun je al echt ‘rondkijken’ in de prachtige woonkamer en open keuken! De 360-graden beelden laten goed zien hoe ruimtelijk en licht de woningen zijn. Door de dubbele achterdeuren met zijlichten is er een mooie verbinding tussen binnen en buiten. Zie jij jezelf hier al wonen? Bekijk de beelden op www.parklanen.nl

 
Verkoopproces
De eerste fase van de verkoop zal volledig digitaal verlopen. Over de vervolgstappen van het verkoopproces van Parklanen II houden we je volledig op de hoogte. Denk bijvoorbeeld aan de makelaarsgesprekken. Hierbij staat ieders gezondheid voorop: die van jou als klant én die van de makelaar-medewerkers. Zo weet je waar je aan toe bent en kun jij je zorgeloos inschrijven op jouw favoriete woning.

 

GROEI DE LANEN

Ondanks de corona-maatregelen gaat de ontwikkeling en bouw van woningen door. Ook kun je je tijd positief benutten door je optimaal voor te bereiden op de koop en/of bouw van jouw nieuwe woning. Bekijk de status van de projecten:  

Parklanen II
De voorverkoop van de eerste 57 woningen staat gepland op woensdag 22 april 12.00 uur. Vanaf dat moment staat alle woninginformatie (plattegronden, brochure etc.) op de website en kun je doorgeven naar welke woning(en) jouw voorkeur uitgaat. Waarom is dit belangrijk om te doen? Op basis van de voorinschrijving krijg jij voorrang bij de uiteindelijke toewijzing van de woningen. Gezien de grote interesse in de woningen verhoogt dit jouw kans om je favoriete woning toegewezen te krijgen. De definitieve start verkoop vindt medio mei plaats.

 

De eerste fase van de verkoop zal volledig digitaal verlopen. Over de vervolgstappen van het verkoopproces houden Klokgroep en Van den Bosch Vastgoed je op de hoogte. Denk bijvoorbeeld aan de makelaarsgesprekken. Hierbij staat ieders gezondheid voorop: die van jou als klant én die van de makelaar-medewerkers. Zo weet je waar je aan toe bent en kun jij je zorgeloos inschrijven op jouw favoriete woning.

 

Heb jij de woningimpressies en de vogelvlucht-impressie al gezien die eerder deze maand online zijn gekomen? Hiermee krijg je een goed beeld van de woningen, de royale woonkamer en open keuken én van de groene en ruimtelijk opgezette wijk. Ook staan er 360-beelden online, deze beelden laten goed zien hoe ruimtelijk en licht de woningen zijn. Op deze manier kun je al echt ‘rondkijken’! Bekijk ze op www.parklanen.nl.

 

Parktuinen fase 2c
In maart bracht Hoedemakers bouw en ontwikkeling 26 nieuwe woningen in verkoop. Deze nieuwste loot in de Parktuinen-familie biedt hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een-kap- en levensloopbestendige woningen.

 

“De verkoop van Parktuinen verloopt grotendeels via de digitale snelweg. En dat gaat prima!”, vertelt Willem Janssen van Het Waare Huis Makelaars. “De helft van de woningen is inmiddels verkocht.”

 

Benieuwd of Parktuinen ook wat voor jou is? Er zijn nog woningen beschikbaar. Neem een kijkje op www.parktuinen.nu of neem contact op met Het Waare Huis Makelaars.

 

Hartje de Lanen
Op 6 maart is de bouw van nieuwbouwproject ‘Hartje de Lanen’ in De Lanen van start gegaan! Een bijzonder moment dat Janssen de Jong Projectontwikkeling graag met alle kopers had willen vieren. Maar door het coronavirus en het in acht nemen van de richtlijnen van het RIVM heeft het bedrijf besloten geen bijeenkomst te organiseren.

 

Desondanks wordt er op de bouwplaats iedere dag veel werk verzet. De boorpalen zijn aangebracht en de fundering van de woningen is aangebracht. Daaropvolgend zullen de casco’s en de kappen van de woningen worden aangebracht.

 

Blijf op de hoogte van de vorderingen die het project doormaakt via de website www.hartjedelanen.nl

 

Het goede leven in de Lanen
Net voor de Kerst bracht Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling 8 sfeervolle hoek- en tussenwoningen van de tweede fase van haar project Het goede leven in De Lanen, in de verkoop. 7 van de 8 woningen zijn verkocht, de bouw zal dan ook naar verwachting nog voor de zomer gaan starten! De laatste beschikbare woning betreft een hoekwoning. “In deze tijd gaat de verkoop van (nieuwbouw) woningen gewoon door, het aankoopproces gaat nu telefonisch en digitaal”, laat Rianne Leijten-Maas van Boumij Makelaars weten.

 

Nieuwsgierig? Lees het laatste nieuws op www.vanwanrooij.nl/rosmalen-de-lanen
In het plan zijn ook 12 huurwoningen opgenomen. Waarschijnlijk start de verhuur hiervan eind van dit jaar. Naar verwachting start de bouw van de 20 woningen uit de tweede fase in juni.

 

Zuiderlei
Dura Vermeer is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de bouw van de 27 woningen in Zuiderlei | Thuis aan de Waterkant. Het wachten is nog op het onherroepelijk worden van de verleende omgevingsvergunning. Ondanks de coronacrisis blijft de planning ongewijzigd. Eind mei, begin juni starten ze met de bouw.
In het project zijn nog drie verschillende twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande villa beschikbaar. Bekijk het woningaanbod op www.zuiderlei.nl

 

De Lanen
De bouw van het gelijknamige project De Lanen bestaande uit twaalf woningen van VABO Ontwikkeling is gestart. De voorbereidingen voor het leggen van de begane grondvloeren van de 12 woningen zijn van start gegaan.

 

De Groote Lanen
Aan de Koornwaardlaan en ten oosten hiervan, verreist De Groote Lanen, waarbij groen en statig wonen op bijzondere wijze worden gecombineerd. In het plan van Van den Bosch Vastgoed komt een diversiteit aan woningtypen. Op dit moment worden de woningen gebouwd.

 

Vrije kavels Koornwaardlaan
Buiten zijn er nog geen bouwactiviteiten te zien, maar er wordt door de kopers hard gewerkt aan het uitwerken van hun droomwoning. Nu nog op papier. Dus we moeten nog even geduld hebben voordat we de twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woning in het echt zien verschijnen.

Bouw Hartje de Lanen gestart

Op 6 maart is de bouw van Hartje de Lanen van start gegaan! Een bijzonder moment wat Janssen de Jong Projectontwikkeling graag met alle kopers had willen vieren, maar door het coronavirus en het in acht nemen van de richtlijnen van het RIVM heeft het bedrijf besloten geen bijeenkomst te organiseren waar kans op besmetting ontstaat.

Desondanks wordt er op de bouwplaats iedere dag veel werk verzet. Op dit moment worden de boorpalen aangebracht en volgende week wordt er gestart met de fundering van de woningen. Daaropvolgend zullen de cascos van de woningen worden aangebracht en de kappen.

 

Blijf op de hoogte van de vorderingen die het project doormaakt volgen via de website www.hartjedelanen.nl

Definitieve inrichting Lunersingel

Vanaf maandag 30 maart start de gemeente 's-Hertogenbosch met de aanleg van de definitieve inrichting van de Lunersingel. Ze leggen de rijbaan en de parkeervakken aan. Ook worden bermen ingezaaid en bomen geplant. Het werk wordt in vier fases uitgevoerd. Eind juli zal de laatste fase worden afgerond.

Fases
Fase 1 = 30 maart – 1 mei: Lunersingel 104 tot 142 en van Lunersingel 157 tot 179
Fase 2 = 1 mei – 5 juni: Ulperstraat 11 tot Koornwaardlaan 14 en van Lunersingel 113 tot 155
Fase 3 = 5 juni – 10 juli: Pastelblauw 3 tot Ulperstraat 10 en van Lunersingel 67 tot Lunersingel 111
Fase 4 = 10 juli – 24 juli: kruising Ulperstraat – Lunersingel

 

De planning kan veranderen door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden. Mocht dit het geval zijn, dan houden we je op de hoogte.

 

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden sluit de gemeente de weg af voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer zal dan worden omgeleid met borden. De panden rond het werkgebied zijn te voet bereikbaar. De toename van verkeer door woonstraten zal zoveel mogelijk worden voorkomen. De gemeente ‘s-Hertogenbosch adviseert om zoveel mogelijk gebruik te maken van de route Blauwe Sluisweg – Koornwaardlaan.


Parkeren

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om in het werkgebied je auto te parkeren. Je kunt je auto tijdelijk ergens anders in de wijk parkeren. Om het aantal vervallen parkeerplaatsen te compenseren, legt de gemeente op vijf locaties tijdelijke parkeerplaatsen aan. De tijdelijke parkeerplaatsen worden weer verwijderd als de werkzaamheden in de aansluitende fase gereed zijn. Ook de bermen worden dan weer opnieuw ingezaaid.

 

Vragen?
Neem dan contact op met de heer S. Fliervoet, projectleider van de afdeling Projectmanagement en Voorbereiding. Zijn telefoonnummer is 073 – 615 96 76. Of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Lunersingel’.

Verkoop nieuwe woningen Parktuinen gestart!

In de nieuwe fase keren populaire tweekappers en hoek- en tussenwoningen uit de vorige fase terug, aangevuld met nieuwe types zoals levensloopbestendige tweekappers en vrijstaand geschakelde woningen. Al deze nieuwe woningen worden uitgebreid via de website van Parktuinen gepresenteerd. Hier kunnen geïnteresseerden alle detailinformatie vinden om rustig door te nemen. Per woningtype zijn artist impressies, plattegronden, technische omschrijving en verkooptekeningen te bekijken en downloaden. Uiteraard compleet met prijslijsten en mogelijke maatwerkopties.

Wil jij wonen in Parktuinen?
Via een inschrijfformulier kun je je interesse voor de woning van jouw voorkeur aan kenbaar maken. Voor wie nog vragen heeft, is er op 10 maart een Meet & Greet. Tijdens deze informatieve bijeenkomst bij Hoedemakers bouw en ontwikkeling zijn makelaars, bouwexperts en de keukenleverancier aanwezig om je alle antwoorden te geven die je kunnen helpen bij het maken van een definitieve keuze. Let op: voor deze Meet & Greet moet je je wel inschrijven, dit kan tot en met 9 maart via de site van Parktuinen. Daarna heb je tot en met 16 maart de tijd om je in te schrijven voor de specifieke woning(en) van jouw voorkeur.

 

Belangrijke data!
Geïnteresseerd in wonen in Parktuinen? Dan zijn dit de belangrijke data voor jou!
•    Maandag 9 maart
Laat uiterlijk 9 maart weten of je aanwezig bent bij de ‘Meet & Greet’. Inschrijven kan via de website van Parktuinen.

 

•    Dinsdag 10 maart
Meet & Greet tussen 17.30 – 19.30 uur bij Hoedemakers aan De Grote Elst 40 in Rosmalen.

 

•    Maandag 16 maart:
Laatste dag voor het invullen van het voorkeursformulier om in aanmerking te komen voor een woning. Het voorkeursformulier is te vinden op de website van Parktuinen.

Eerste voorbereidingen Campus aan de Lanen

In De Groote Wielen wordt gewerkt met een gesloten grondbalans. Dat betekent, dat er geen grond (zand) van binnen naar buiten en van buiten naar binnen het plangebied mag gaan. Om die reden gebruikt de gemeente ‘s-Hertogenbosch zanddepots in de wijk. Deze bergen zand zijn grotendeels opgegraven uit de waterplas en worden gebruikt om woonlocaties op te hogen. Daardoor houden bewoners in de verschillende woonbuurten droge voeten.  

Campus aan de Lanen
Aan de noordzijde van de plas ligt op dit moment een zanddepot van ongeveer 140.000 kuub. Precies op de plek waar de nieuwe school Campus aan de Lanen moet komen. Hoewel het vergunningstraject voor de school nog loopt en de aanbesteding voor de keuze van de aannemer nog moet plaatsvinden, wil de gemeente alvast, vooruitlopend op de start bouw, een groot deel van dat depot opruimen. Hiermee wordt het gebied op tijd bouwrijp gemaakt.

 

Om nodeloos gesleep met dat zand te voorkomen, wordt het verdeeld over toekomstige woningbouwlocaties. En liefst zo dicht mogelijk bij het huidige depot, zodat er niet teveel heen en weer gereden hoeft te worden.


Op de tekening is te zien, dat een deel wordt gebruikt voor de ophoging van het toekomstige centrumgebied. Een ander deel wordt uitgereden over de toekomstige woonlocatie, dat onderdeel is van de Noordoosthoek.

 

Start werkzaamheden
De aannemer die de gemeente voor dit werk heeft geselecteerd, start op 10 februari met de werkzaamheden. Naar verwachting zal hij eind maart klaar te zijn, zodat aansluitend gestart* kan worden met het bouwrijp maken van het toekomstige schoolterrein.

 

* Uitgaande dat vergunning en aanbesteding van de school geen onverwachte problemen zullen opleveren.

Nieuwe straatnamen De Lanen bekend

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de straatnamen voor De Lanen, tweede fase Parkmilieu in De Groote Wielen Rosmalen bekend gemaakt. De straatnamen in dit gedeelte van De Lanen verwijzen naar houtsoorten en sluiten aan bij de eerder gekozen straatnamen, die zijn afgeleid van de natuur en de historie van het gebied.

De nieuwe straatnamen zijn Cambara, Ebben, Merbau, Ramin en Mahonie.