Eropuit met je hond

De gemeente ’s-Hertogenbosch krijgt regelmatig meldingen van bewoners uit De Lanen met overlast door hondenpoep in de openbare ruimte. Maar wist je dat je er een hondenuitlaatroute is? En eind vorig jaar heeft de gemeente het eerste hondenuitrenveld in het zuidelijk deel van De Lanen aangelegd. De komende maanden wordt, aan de rand van de wijk, een uitlaatroute en een tweede uitrenveld in het noordoostelijk deel aangelegd.

 

Hondenbezitters kunnen gebruik maken van deze hondenuitlaatroutes, uitrenvelden en/of hondentoiletten. De gemeente zal deze plekken bijhouden. Kijk voor meer informatie op www.s-hertogenbosch.nl/dieren/ of download de flyer.

Groei De Lanen komende jaren

In De Lanen zijn uiteenlopende nieuwbouwwoningen gebouwd. Een groot gedeelte van de woningen is inmiddels opgeleverd en veel bewoners hebben er hun intrek genomen. Daarnaast wordt er volop gebouwd en zit een aantal plannen in de ontwikkelfase. 2021 staat in het teken van uitbreiding. Eind 2023 zal de wijk voor een groot deel klaar zijn.  

De afgelopen jaren heeft De Lanen zich ontwikkeld tot een populaire en gewilde wijk om te wonen. Door de ligging aan de rand van de wijk zijn de straten autoluw, zodat kinderen hier zorgeloos buiten kunnen spelen.

 

In maart bracht Hoedemakers bouw en ontwikkeling 26 nieuwe woningen in verkoop. Ook Van den Bosch Vastgoed en KlokGroep bracht een nieuwe fase aan nieuwbouwwoningen op de markt.

 

Naar verwachting brengt Hoedemakers bouw en ontwikkeling er in 2021 nog ongeveer 100 woningen binnen Parktuinen gefaseerd op de markt. Binnen het plan Parklanen zal Van den Bosch Vastgoed en KlokGroep ook diverse aan woningen ontwikkelen. Van tweekappers en tussenwoningen tot hoekwoningen en vrijstaande woningen. Wie weet zit jouw toekomstige droomwoning er ook tussen.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de Facebookpagina of www.levenindelanen.nl

 

Verkoop Parktuinen fase 3A gestart

De verkoop van de nieuwste woningen is gestart! Alle detailinformatie over de woningen is te vinden op de website. Fase 3 biedt een ruim woningaanbod, met tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen zijn gelegen in een fraai, groen en ruim opgezet deel van De Groote Wielen.

Zie jij jezelf hier wel wonen? Loop je kans dan niet mis en geef jouw woningvoorkeur door via het digitale inschrijfformulier in je persoonlijke account. Online inschrijven, in 4 stappen:
Stap 1: Ga naar je persoonlijke account
Stap 2: Login met je inloggegevens
Stap 3: Klik op Digitaal Inschrijfformulier
Stap 4: Vul hier alle gegevens in en ondertekenen het formulier*.

 

Als de inschrijving gelukt is, krijg je een ontvangstbevestiging per mail.

 

De eerste inschrijfperiode loopt tot zondag 8 november 23.59 uur. Daarna worden de woningen toegewezen. Als je in aanmerking komt voor een woning, neemt de makelaar contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. De inschrijvingen die na deze periode binnen komen worden op de reservelijst geplaatst.

 

* Alleen compleet ingevulde en ondertekende inschrijfformulieren worden meegenomen tijdens de toewijzing van de woningen.

 

Voorspoedige verkoop deelplan 2 Parklanen

Onlangs zijn de woningen van deelplan 2 in verkoop gegaan, en de interesse is groot! Ruim 70% van deelplan 2 is inmiddels verkocht of staat onder optie, laat Klokgroep weten.

Er zijn nog enkele riante twee-onder-een-kapwoningen, één tussenwoning en één hoekwoning beschikbaar. Bekijk ze op de kavelkaart! Zie jij jezelf wel wonen in dit gunstig gelegen deelplan, omringd door parken en lanen? Bepaal dan snel je favoriet(en) en geef online je voorkeur door. De makelaar zal vervolgens contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden met je door te nemen.

 

Deelplan 1: nog enkele woningen beschikbaar
Zoek jij een woning waarvan de bouw al snel – in het voorjaar van 2021 – begint? Bij deelplan 1 zijn er nog enkele hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar. Ook hier kun je online je voorkeur doorgeven voor een vrijblijvend gesprek met de makelaar.

20 woningen Hartje de Lanen opgeleverd

Hartje de Lanen is 20 levensloopbestendige woningen rijker. Medio oktober zijn door uitvoerder Joris Kerkhof van Janssen de Jong Bouw de laatste woningen opgeleverd.

“Wij vinden het belangrijk dat een oplevering altijd een feestje is,” aldus Joris. “Kopers zijn vaak al lange tijd betrokken bij het proces en dit is toch wel hét moment waar zij naar uitkijken. Ik neem altijd ruim de tijd voor een oplevering, de woningen zijn met veel aandacht gebouwd dus verdienen ze ook een uitgebreide oplevering.” Dat dit door kopers wordt gewaardeerd blijkt wel uit de cijfers uit onze klanttevredenheidsonderzoeken waarin gemiddeld een 8 wordt behaald. De woningen hebben we opgeleverd met gemiddeld 1,5 opleverpunt per woning welke op korte termijn opgelost kunnen worden.

 

Eerste ModuFair project
De woningen in Hartje de Lanen zijn de eerste woningen die zijn uitgevoerd in ModuFair, het nieuwe bouwconcept van Janssen de Jong Bouw. Met acht zekerheden biedt ModuFair een oplossing waarmee we iedere corporatie, belegger en projectontwikkelaar blij willen maken. Joris: “ModuFair biedt behalve voor corporaties, beleggers en projectontwikkelaars ook echt voordelen voor de eindgebruiker én het bouwteam. Voor de bewoner biedt het een enorme vrijheid in het samenstellen van hun nieuwe woning. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een uitbouw wordt de meerprijs hiervan direct zichtbaar. Deze koperskeuzes worden ook direct gekoppeld aan het BIM-model, wat weer veel werk scheelt voor onze werkvoorbereiders.”

 

Hartje de Lanen
Hartje De Lanen bestaat uit 20 levensloopbestendige woningen, modern en ruim van opzet. Kenmerkend is het gevarieerde straatbeeld met verschillende kleuren gevelsteen, houten gevelbekleding en moderne accenten in de dakkapellen. De woningen zijn gasloos, duurzaam en comfortabel.

 

Het project bestaat uit ruime tweekappers en royale vrijstaand geschakelde woning. Wonen, slapen, koken, eten en douchen is allemaal mogelijk op de begane grond, dit maakt de woningen volledig levensloopbestendig.

Tijdens de bouwperiode is er een projectfilm opgenomen van de werkzaamheden. In deze film zie je in een oogopslag de verschillende fasen in het bouwproces. Of bekijk de timelapse via https://youtu.be/At4MpS9qRR8

Fase 2 Parklanen vanaf 14 oktober in verkoop

De woningen van fase 2 in Parklanen gaan woensdag 14 oktober om 12.00 uur in verkoop. Vanaf dan kun jij online jouw woningvoorkeur doorgeven via de kavelkaart. Heb je dit gedaan, dan neemt de makelaar op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Zorg dus dat je er snel bij bent!

Fase 2 biedt een ruim woningaanbod, met tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen zijn gelegen in een fraai, groen en ruim opgezet deel van De Groote Wielen. Dus zie jij jezelf hier wel wonen? Loop je kans dan niet mis en geef vanaf 14 oktober je voorkeuren door!

29 OKTOBER START VERKOOP NIEUWE WONINGEN Parktuinen

Op donderdag 29 oktober start de online verkoop van 26 nieuwe woningen in Parktuinen! Vanaf dat moment kun je alle informatie over de woningen vinden op www.parktuinen.nu Nieuwsgierig? Je kunt het woningaanbod nu al bekijken.

Maak je interesse kenbaar!
Je kunt ons nu al laten weten dat je geïnteresseerd bent via het interesseformulier. Als je dit invult, ontvang je inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot een persoonlijk account. Daar kun je vervolgens jouw woningvoorkeuren opslaan en wijzigen. Ook kun je via dit account vanaf 29 oktober inschrijven om in aanmerking te komen voor de woning(en) van jouw voorkeur. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Nieuwe woningen
In de nieuwe fase komt een gevarieerd aanbod van hoek- en tussenwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen in de stijl die kenmerkend is voor Parktuinen: mooie ontwerpen en rijke detailleringen. Bekijk de woningen alvast!

 

 

Waterpeil De Groote Wielen

Het waterpeil in De Groote Wielen is op dit moment lager dan het eerder is geweest. Om te voorkomen dat het waterpeil lager wordt, is in samenspraak met het Waterschap besloten om water in de Lage Ring te gaan pompen vanuit de Groote Benedenvliet. Om genoeg zuurstof en circulatie in het water te krijgen zal het gemaal in De watertuinen aangezet worden.

Lage waterpeil
Net als in voorgaande jaren hebben we te maken met hoge temperaturen, veel verdamping en weinig neerslag. Hierdoor zakt het waterpeil. Dit is in de afgelopen jaren vaker voorgekomen, maar nog niet zo laag zoals dat nu te zien is.

 

De Watermachine
Alle waterlopen en oppervlaktewater binnen De Groote Wielen vormen samen een systeem. Dit systeem staat beter bekend als ‘De Watermachine’. Het zorgt ervoor dat het relatief schone regenwater dat in de wijk valt niet onnodig naar de waterzuiveringsinstallatie gaat. Daarnaast wordt het op een duurzame wijze in het gebied zelf gezuiverd. Samen met bewoners en het waterschap Aa & Maas heeft de gemeente gezorgd voor plezierig wonen en recreëren aan het water en de vele watermachine onderdelen hebben geleid tot een meer dan goede waterkwaliteit. Daar zijn we trots op. Meer informatie over De Watermachine kun je lezen op www.degrootewielenonline.nl/de-groote-wielen/watermachine

 

Water pompen in de Lage Ring
In samenspraak met waterschap Aa & Maas is besloten om water in de Lage Ring te gaan pompen vanuit de Groote Benedenvliet nabij Stadsboerderij Eyghentijds. Deze locatie is gekozen omdat de waterkwaliteit van dit water beter is dan water in de waterlopen aan de oostkant van De Groote Wielen, zoals de Hoefgraaf of de Nulandse aanvoersloot. Het water zal vervolgens via de Lage Ring en de Moeraszone in de Centrale Plas komen en zo dus ook in de Watertuinen. Om genoeg zuurstof en circulatie in het water te krijgen zal het gemaal in De watertuinen aangezet worden. Dit water zal via De Overlaet bij de Annenburgweg/Rietpad weer terug komen in de Lage Ring en extra gefilterd worden in het Helofytenfilter.

 

Sinds de aanleg van De Watermachine is er niet eerder water in gepompt. Daarom gaat de gemeente ook analyseren wat deze maatregel met het waterpeil en de waterkwaliteit doet.

 

Vragen?
Stuur dan een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘De Groote Wielen’. Of neem contact op met de Gemeente ’s-Hertogenbosch via het telefoonnummer 073 – 615 51 55.

 

 

Aanleg speelplekken De Lanen

Begin vorig jaar kregen (toekomstige) bewoners uit De Lanen de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete ontwerp van speeltoestellen voor de aanleg van 9 speelplekken in de buurt. Proludic kwam als winnaar uit de bus en is afgelopen tijd aan de slag gegaan met de ontwerpen van de speelvoorzieningen.

Zeven speelplekken zijn voor de leeftijdsgroep 0-6 jaar, een voor de leeftijdsgroep 0-10 jaar en een voor de leeftijdsgroep 6-12 jaar. Naast de 9 speelplekken komt er ook nog een wijkspeelplaats tussen De Lanen en het nieuwe centrum. Hiervoor wordt een apart plan gemaakt, waar bewoners ook bij betrokken worden. Deze speelplaats is voor de leeftijdsgroep van 6-18 jaar.

 

Planning
Dit voorjaar heeft de aanleg van de speelvoorzieningen door de coronaperiode iets vertraging opgelopen. Maar inmiddels zijn de speeltoestellen op speelplek nummer 6 geplaatst. In de week van 12 oktober worden de speeltoestellen geplaatst voor speelplaats nummer 4 (Pastelblauw). De week ervoor vinden dan al werkzaamheden plaats. De verwachting is dat de werkzaamheden eind oktober zijn afgerond.

 


weergave van speelplaats 4

Daarna zullen in het voorjaar van 2021 speelplaatsen 1, 2 en 3 in Meander aangelegd worden. Speelplek nummer 7 en 9 volgen daarna.

 

Nieuwe locatie speelplek nummer 3
In de Vlietdijk, ter hoogte van de huidige fietsoversteek, is een rotonde gepland. Deze rotonde zorgt ervoor dat het verkeer straks op een veilige manier het toekomstige centrum in kan rijden. Door de rotonde blijft er onvoldoende ruimte over voor speelplek nummer 3, die gepland was tussen Meander en Vlietdijk. De nieuwe kleinere locatie voor de speeltuin is 40 meter zuidelijker in de buurt van De Groote Wielenplas, tussen Meander en Vlietdijk.

 

nieuwe plek

 

Vragen?
Neem dan contact op met Paul Roos, projectleider van de afdeling Projectmanagement & Voorbereiding via 073 – 615 51 55 of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Speelplekken De Lanen’.

 

Bouw Campus aan De Lanen gaat van start!

Stapje voor stapje komt de realisatie van de nieuwbouw voor ‘Campus aan De Lanen’ steeds dichterbij. De Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Signum Onderwijs hebben een succesvolle aanbesteding doorlopen. BMV Veldhoven heeft de opdracht gekregen tot het realiseren van de nieuwbouw voor Kindcentrum ‘Campus aan De Lanen’.

Campus aan De Lanen is een bijzondere plek. Waar de kindcentra in Den Bosch plaats bieden aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar, gaat dat in de Campus tot 15 jaar. Een hele bewuste keuze zodat kinderen langer kunnen profiteren van het onderwijsconcept. Daarnaast is er langer de tijd om te kiezen voor het vervolgonderwijs. Naast deze doorgaande ontwikkelingslijn kenmerkt Campus aan De Lanen zich door de speerpunten “buiten zijn en buiten leren”. Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel en dat is terug te zien in het ontwerp van het nieuwe gebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Er zijn bewuste en doordachte keuzes gemaakt (zowel binnen als buiten) om dit te onderstrepen.

 

 

Planning
Op dit moment loopt de bouwvoorbereiding en in het najaar zullen de werkzaamheden buiten startten. Vanaf 7 september worden de bouwhekken geplaatst en wordt het bouwterrein ingericht. De bouwwerkzaamheden, die begin oktober starten, duren naar verwachting ongeveer een jaar. De oplevering wordt in het najaar verwacht. De opening van het nieuwe pand staat gepland voor eind 2021.