30 maart – Open Huis in Parktuinen!

Bezoek het nieuwbouwproject Parktuinen - De Lanen in nieuwbouwwijk De Groote Wielen op 30 maart aanstaande tussen 10.30 en 12.30 uur en neem een kijkje in één van de woningen die daar gebouwd worden. Ervaar de sfeer en ruimte, drink een kop koffie en stel al je vragen. Medewerkers van Hoedemakers en makelaarskantoor Het Waare Huis staan je graag te woord.

Woningaanbod in Parktuinen
In de nieuwe woonbuurt De Lanen worden door Hoedemakers bouw en ontwikkeling gefaseerd ruim 300 woningen gebouwd. Op dit moment zijn er nog woningen beschikbaar in Parktuinen 2A, waaronder enkele woningen die qua ruimte en indeling vergelijkbaar zijn met de woning die wordt open gesteld.

 

Lagere woonlasten
Parktuinen is het eerste project in De Groote Wielen waarin de woningen gasloos worden uitgevoerd. Door de installaties die worden toegepast wordt er daarnaast evenveel energie opgewekt als nodig is voor het gebouwgebonden elektraverbruik. Daardoor bespaar je fors op je energierekening en ben je in de komende jaren veel minder afhankelijk van stijgende energieprijzen. En zeker zo belangrijk: je geniet in deze woningen van een heel hoog comfort en heel veel andere voordelen van nieuwbouw.

 

Een kijkje nemen?
Heb je interesse in één van de nog beschikbare woningen, dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen op 30 maart 2019 tussen 10.30 en 12.30 uur aan de Ulperstraat 26 in Rosmalen. Je bent van harte welkom!

Bewegwijzering van Hoedemakers leidt je via de Blauwe Sluisweg, Hustenweg en Koornwaardlaan naar de plaats van bestemming.

Besparen vanaf dag 1 met gasloos wonen Parktuinen

Er wordt veel over gesproken… duurzaam wonen, energiezuinig wonen, gasloos wonen … In Parktuinen kan het, maar wat betekent het nu eigenlijk in de praktijk?    

De techniek
Technisch betekent dit dat je woning wordt uitgerust met zeer goede isolatievoorzieningen, zonnepanelen, een warmtepomp in plaats van een cv-ketel en met een energie-efficiënt ventilatiesysteem. Maar veel belangrijker is: wat levert zo’n investering je nu op als koper/bewoner

 

Lagere woonlasten
Een zeer energiezuinige, gasloze woning in Parktuinen levert comfort op, maar betekent in de meeste gevallen ook een reductie van je woonlasten vanaf de eerste dag dat je er woont. Wellicht wordt je hypotheek wat hoger i.v.m. de aankoopprijs van de woning, maar daar staat tegenover dat je alle kosten om energiezuinig te wonen kunt opnemen in je financiering én dat je energielasten drastisch dalen. Je totale woonlasten nemen af en je bent in de komende jaren veel minder afhankelijk van de stijgende energieprijzen. Dus iedere maand voordeel én niet te vergeten alle andere voordelen van een nieuwbouwwoning.

 

Je persoonlijke situatie
Natuurlijk is iedere situatie anders. Meer weten over de voordelen in jouw situatie? Neem vrijblijvend contact op met Het Waare Huis. Zij leggen het je graag uit. Of kijk op www.verbeterjehuis.nl. Daar kun je eenvoudig berekenen of een overstap naar een nieuwbouwwoning voor jouw situatie financieel interessant is.

 

www.parktuinen.nu

Bewoners kiezen speelvoorzieningen De Lanen

De leverancier van de speeltoestellen in de woonbuurt De Lanen in De Groote Wielen is bekend! Het bedrijf Proludic gaat vanaf dit jaar op 9 locaties in De Lanen een speelvoorziening aanleggen.  

Op dinsdag 15 en donderdag 17 januari 2019 kregen de (toekomstige) bewoners uit De Lanen de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete ontwerp. Het idee om te mogen stemmen is enthousiast ontvangen. Er werd volop gediscussieerd en getwijfeld, want elk ontwerp had elementen waar positief op werd gereageerd. Dat de meningen van jong en oud verdeeld waren bleek ook toen de stemmen werden geteld. De uitslagen lagen dicht bij elkaar. De leverancier met de meeste stemmen, Proludic, krijgt nu van de gemeente de opdracht om het ontwerp uit te voeren.

 

Stemmen
De gemeente heeft vorig jaar 3 leveranciers gevraagd een ontwerp te maken voor 9 speelplekken in De Lanen. Zeven speelplekken zijn voor de leeftijdsgroep 0-6 jaar, een voor de leeftijdsgroep 0-10 jaar en een voor de leeftijdsgroep 6-12 jaar. De 3 leveranciers gaven op 15 en 17 januari elk een kwartier een toelichting op hun ontwerp voor de speelvoorzieningen. Daarna konden bewoners nog eens op hun gemak de ontwerpen bekijken en in gesprek gaan met de leveranciers. Waarna zij per adres een stem mochten uitbrengen.

 

Naast de 9 genoemde locaties komt er ook nog een wijkspeelplaats tussen De Lanen en het nieuwe centrum. Hiervoor wordt een apart plan gemaakt, waar bewoners ook bij betrokken worden. Deze speelplaats is voor de leeftijdsgroep van 6-18 jaar.

 

Ontwerp
Wilt u de verschillende speelplekken nog eens rustig bekijken? Het ontwerp van Proludic kunt u hier downloaden. We starten dit voorjaar met de aanleg van de speelvoorzieningen. We leggen de speelvoorzieningen aan zodra de woningen zijn opgeleverd, tegelijk met de definitieve inrichting van de openbare ruimte. Hebt u vragen over de speelvoorzieningen in De Lanen? Stuur dan een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl o.v.v. ‘Spelen De Lanen’.

Verkoop nieuwe fase Parktuinen goed van start

Op donderdag 13 december jl. startte de verkoop van 19 nieuwbouwwoningen in het populaire project Parktuinen, dat gebouwd wordt in De Groote Wielen in Rosmalen. Vele belangstellenden lieten zich informeren over de plannen, die weer een grote diversiteit laten zien.

Energiezuinig wonen
Nieuw in dit deel van Parktuinen is dat de woningen nog energiezuiniger worden; het is de eerste gasloze buurt in de Groote Wielen en de woningen worden uitgevoerd met een EPC=0. Naast optimale isolatie van de woningen, plaatst aannemer Hoedemakers bouw en ontwikkeling energiebesparende installaties zoals vloerverwarming, een warmtepomp, zonnepanelen en een bijzonder energiezuinig ventilatiesysteem. De zonnepanelen wekken voldoende energie op voor verwarming, warm water, ventilatie en verlichting. In Parktuinen geniet je dan ook van lage energielasten en aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en niet te vergeten comfort.

 

Veel keuze
Drie verschillende architecten tekenden samen aan de woningontwerpen van Parktuinen. Er is daardoor diversiteit in uitstraling tussen de woningen, terwijl de wijk toch één mooi doordacht geheel vormt en een goede aansluiting kent met de eerste fase.  Het resultaat is een mooie woonbuurt met veel ruimte voor groen en veel keuze. Er zijn ruime hoek- en tussenwoningen, riante tweekappers en een vrijstaande woning beschikbaar, allemaal met de voordelen van nieuwbouw: veel lichtinval, enorm energiezuinig en weinig onderhoud. En je kunt in de woningen van Hoedemakers nog veel keuzes maken om de woning zo in te delen dat deze helemaal bij je past.

 

Benieuwd?
Neem dan een kijkje op de website www.parktuinen.nu en download de brochure. Je kunt ook contact opnemen met makelaarskantoor Het Waare Huis voor meer informatie.

 

Interesse in een woning?
Wil jij wonen in Parktuinen? Om als eerste in aanmerking te komen voor een woning, kun je een voorkeursformulier invullen. Deze kan tot donderdag 20 december 12.00 uur worden ingeleverd bij Het Waare Huis aan de Burgemeester Nieuwenhuijzenstraat 2 in Rosmalen. Vanaf 21 december 2018 worden de woningen toegewezen.

 

Op de hoogte blijven? Volg het project dan op Facebook of houd de website in de gaten.

Van den Bosch Vastgoed ontwikkelt fase 2 van De Groote Lanen

Projectontwikkelaar Van den Bosch Vastgoed ontwikkelt een reeks nieuwbouwwoningen in De Groote Lanen. Alle woningen van fase 1 zijn verkocht en de bouw van het project is inmiddels gestart. Van den Bosch Vastgoed gaat nu aan de slag met fase 2 en vertrouwt erop hier een even zo bijzonder project van te mogen maken.

Heijmans start met heiwerk woningen Lunersingel

In een groene en waterrijke omgeving realiseert Heijmans Vastgoed 12 grondgebonden rij- en hoekwoningen aan de Lunersingel in de Lanen Zuid. Inmiddels zijn alle woningen verkocht. In navolging daarop start de projectontwikkelaar op woensdag 21 november met het heiwerk van de woningen.  

De boorpalen worden aangebracht en nog eind dit jaar wordt de fundering gelegd. Om vervolgens begin volgend jaar te starten met de aanleg van de begane grondvloer.

Koperskennismakingsbijeenkomst voor toekomstige bewoners De Lanen

Op donderdag 8 november organiseerde Van Wanrooij een zogenaamde koperskennismakingsbijeenkomst voor toekomstige bewoners van het deelplan van Van Wanrooij in De Lanen. Toekomstige bewoners waren aanwezig en maakten kennis met hun toekomstige buren.

Ook kregen zij de gelegenheid voor de allereerste keer hun nieuwe begane grondvloer te betreden. Vervolgens verplaatsten de aanwezigen zich naar Villa Fleurie waar projectontwikkelaar Cees Robbemondt namens Van Wanrooij projectontwikkeling een korte toelichting gaf op het project en de verdere planning van de bouw. Met een toast op de voorspoedige bouw werd de bijeenkomst officieel afgesloten.

Laatste woningen van Parklanen fase 1 opgeleverd

Nieuwbouwwijk De Groote Wielen is volop in ontwikkeling. Zo ook woonbuurt Parklanen. Onder andere KlokGroep bouwt hier een diversiteit aan nieuwbouwwoningen, gelegen aan groene lanen en parken. Met de oplevering van de laatste 3 van de 46 woningen is fase 1 helemaal klaar.

Volgens plan
Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Tijdens de bouw kreeg KlokGroep te maken met een schaarste in materialen en mensen. Desondanks is het project volgens planning opgeleverd. Vervolgens is vrij snel gestart met het aanleggen van infrastructuur als bestrating en straatverlichting, waar het bouwbedrijf een coördinerende rol in had. Ook zijn de woningen inmiddels allemaal aangesloten op de kabel en is glasvezel aangelegd. Binnenkort kunnen de toekomstige bewoners van Parklanen fase 1 gaan genieten van hun mooie nieuwbouwwoning.

Succesvolle kick off Healthy Home in Parktuinen

Healthy Home is een pilot om te komen tot een beter, gezonder binnenklimaat voor woningen. Hoedemakers bouw en ontwikkeling is initiatiefnemer en werkt samen met onder andere kennisinstituten, belangenorganisaties en de overheid aan deze innovatieve woningen. De officiële kick-off vond plaats op 4 oktober 2018 in de Groote Wielen in Rosmalen waar de woningen gebouwd worden. De betrokken partijen bij de pilot én de gezinnen die het concept gaan testen waren hierbij aanwezig.  

Bij deze pilot worden twee gezinnen gevolgd. Het ene gezin gaat wonen in een Healthy Home, een comfortabele en energiezuinige nieuwbouwwoning, waarin verschillende innovaties zijn verwerkt met het oog op optimale luchtkwaliteit. Het andere gezin neemt zijn intrek in een duurzame nul-op-de-meter woning. Er is meetapparatuur aanwezig die gedurende twee jaar de luchtkwaliteit gaat monitoren.

 

Samen innoveren
Marc Hoedemakers, directeur van Hoedemakers bouw en ontwikkeling kijkt tevreden terug op het project tot nu toe. ‘We begonnen met sprintsessies op de SparkCampus en daarna werden steeds meer partijen enthousiast. We innoveren samen, zo komen we stappen verder. Het is een mooi voorbeeld van hoe we dit vaker kunnen doen in de bouwsector. Door kennis te delen kom je verder.’ Hoedemakers is blij met de aandacht voor dit onderwerp in de maatschappij. ‘Een thema als gezondheid raakt natuurlijk iedereen. Mensen zijn meer bezig met gezonder leven, eten, sporten en ontspanning. Gezond wonen hoort daar uiteraard ook bij.’

 

Het belang van goede luchtkwaliteit, vooral in huis, wordt nog eens onderstreept door Lada Hensen Centnerová, Assistant Professor TU/e. ‘We zijn zo’n 20 uur per dag binnen, waarvan 13 uur thuis en iedereen neemt dagelijks 1 kilo voedsel, 2 kilo water en zo’n 15 kilo lucht in.’ Ze benoemt factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de kwaliteit van het binnenklimaat in huis. ‘Denk aan CO2, vochtigheid en fijnstof. Veel mensen realiseren zich niet dat ze bijvoorbeeld bij het koken veel fijnstof produceren.’ Goed meten en bewustwording creëren is essentieel als het gaat om een gezonder binnenklimaat, mede daarom juicht Hensen Centnerová de pilot rond Healthy Home toe.

 

Extra kwaliteit
Dat doet ook Emile Quanjel, lector Innovatie Bouwproces en Techniek van Avans Hogeschool. ‘Studenten uit verschillende jaren werken mee in het meten, testen en evalueren. Een goed proces om samen kennis op te bouwen van actuele zaken.’ Wethouder Roy Geers, met in zijn portefeuille Wonen, Ruimtelijke ontwikkeling en Participatie in de gemeente ’s-Hertogenbosch is van mening dat Healthy Home goed past binnen zijn gemeente door de focus op samenwerken en duurzaamheid. Er mag wat hem betreft meer aandacht zijn voor het leefklimaat in gebouwen. ‘We hebben in ons land veel regels en bouwvoorschriften, maar als het om gezondheid gaat dan houden we vast aan wat minimaal nodig is.’ Geers volgt de pilot met veel interesse: ‘Ik ben heel benieuwd naar de resultaten en wat het doet met het woongenot van mensen. Dit is een mooie test om een extra slag te maken in de kwaliteit in woningen.’

Bouw Zuiderlei van start

Donderdagmiddag 11 oktober gaf Hertogbouw, een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Heijmans Vastgoed, Dura Vermeer Bouw en Hendriks Projectontwikkeling, het startsein voor de bouw van 55 koopwoningen en 39 huurwoningen in fase 1 en 2 van Zuiderlei. De officiële handeling werd verricht door wethouder Roy Geers samen met Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest.

Zuiderlei is onderdeel van de nieuwste wijk De Lanen in de Groote Wielen, gelegen in het oostelijke deel van ’s-Hertogenbosch. In het plan liggen de woningen op een speelse manier verspreid. Er wordt gewerkt met verschillende architectuurstijlen, met veel aandacht voor groen. De ontwerpen zijn afkomstig van verschillende architecten: Bedaux de Brouwer Architecten in Goirle, Architecten aan de Maas te Maastricht en agNOVA architecten in Amersfoort.

 


Foto: Wethouder Roy Geers proost met directeur AM en belegger Delta Loyd op start bouw Zuiderlei

 

In totaal omvat Zuiderlei circa 120 woningen die verdeeld over drie fases worden gerealiseerd.
Fase 1 – Thuis aan de Singel
Aan de Lunersingel komen in totaal 57 royale gezinshuizen, waarvan 27 koopwoningen en 30 huurwoningen. De woningen zijn onderdeel van de eerste fase, Thuis aan de Singel, en bestaan uit rijtjes van vijf tot maximaal zeven rijwoningen. De voorzijde geeft fraai zicht op de singel en is er parkeerkeergelegenheid. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

 

Fase 2 – Thuis aan de Laantjes
De tweede fase, Thuis aan de Laantjes, bestaat uit 28 koopwoningen. Hieronder zijn twintig twee-onder-één-kapwoningen en acht rij- en hoekwoningen. Daarnaast worden in deze fase negen rij- en hoekwoningen gerealiseerd voor de verhuur. Ook deze woningen zijn allemaal verkocht.

 


Foto: Nieuwe bewoners bij hun eigen kavel

 

Fase 3 – Thuis aan de Waterkant
Thuis aan de Waterkant is de derde fase en deze bestaat uit 25 royale twee-onder-één-kapwoningen en drie vrijstaande woningen. De verkoop is in handen van Boumij makelaars en Het Waare Huis en vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2019. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.zuiderlei.nl