Verkoop nieuwe fase Parktuinen goed van start

Op donderdag 13 december jl. startte de verkoop van 19 nieuwbouwwoningen in het populaire project Parktuinen, dat gebouwd wordt in De Groote Wielen in Rosmalen. Vele belangstellenden lieten zich informeren over de plannen, die weer een grote diversiteit laten zien.

Energiezuinig wonen
Nieuw in dit deel van Parktuinen is dat de woningen nog energiezuiniger worden; het is de eerste gasloze buurt in de Groote Wielen en de woningen worden uitgevoerd met een EPC=0. Naast optimale isolatie van de woningen, plaatst aannemer Hoedemakers bouw en ontwikkeling energiebesparende installaties zoals vloerverwarming, een warmtepomp, zonnepanelen en een bijzonder energiezuinig ventilatiesysteem. De zonnepanelen wekken voldoende energie op voor verwarming, warm water, ventilatie en verlichting. In Parktuinen geniet je dan ook van lage energielasten en aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en niet te vergeten comfort.

 

Veel keuze
Drie verschillende architecten tekenden samen aan de woningontwerpen van Parktuinen. Er is daardoor diversiteit in uitstraling tussen de woningen, terwijl de wijk toch één mooi doordacht geheel vormt en een goede aansluiting kent met de eerste fase.  Het resultaat is een mooie woonbuurt met veel ruimte voor groen en veel keuze. Er zijn ruime hoek- en tussenwoningen, riante tweekappers en een vrijstaande woning beschikbaar, allemaal met de voordelen van nieuwbouw: veel lichtinval, enorm energiezuinig en weinig onderhoud. En je kunt in de woningen van Hoedemakers nog veel keuzes maken om de woning zo in te delen dat deze helemaal bij je past.

 

Benieuwd?
Neem dan een kijkje op de website www.parktuinen.nu en download de brochure. Je kunt ook contact opnemen met makelaarskantoor Het Waare Huis voor meer informatie.

 

Interesse in een woning?
Wil jij wonen in Parktuinen? Om als eerste in aanmerking te komen voor een woning, kun je een voorkeursformulier invullen. Deze kan tot donderdag 20 december 12.00 uur worden ingeleverd bij Het Waare Huis aan de Burgemeester Nieuwenhuijzenstraat 2 in Rosmalen. Vanaf 21 december 2018 worden de woningen toegewezen.

 

Op de hoogte blijven? Volg het project dan op Facebook of houd de website in de gaten.

Van den Bosch Vastgoed ontwikkelt fase 2 van De Groote Lanen

Projectontwikkelaar Van den Bosch Vastgoed ontwikkelt een reeks nieuwbouwwoningen in De Groote Lanen. Alle woningen van fase 1 zijn verkocht en de bouw van het project is inmiddels gestart. Van den Bosch Vastgoed gaat nu aan de slag met fase 2 en vertrouwt erop hier een even zo bijzonder project van te mogen maken.

Heijmans start met heiwerk woningen Lunersingel

In een groene en waterrijke omgeving realiseert Heijmans Vastgoed 12 grondgebonden rij- en hoekwoningen aan de Lunersingel in de Lanen Zuid. Inmiddels zijn alle woningen verkocht. In navolging daarop start de projectontwikkelaar op woensdag 21 november met het heiwerk van de woningen.  

De boorpalen worden aangebracht en nog eind dit jaar wordt de fundering gelegd. Om vervolgens begin volgend jaar te starten met de aanleg van de begane grondvloer.

Koperskennismakingsbijeenkomst voor toekomstige bewoners De Lanen

Op donderdag 8 november organiseerde Van Wanrooij een zogenaamde koperskennismakingsbijeenkomst voor toekomstige bewoners van het deelplan van Van Wanrooij in De Lanen. Toekomstige bewoners waren aanwezig en maakten kennis met hun toekomstige buren.

Ook kregen zij de gelegenheid voor de allereerste keer hun nieuwe begane grondvloer te betreden. Vervolgens verplaatsten de aanwezigen zich naar Villa Fleurie waar projectontwikkelaar Cees Robbemondt namens Van Wanrooij projectontwikkeling een korte toelichting gaf op het project en de verdere planning van de bouw. Met een toast op de voorspoedige bouw werd de bijeenkomst officieel afgesloten.

Laatste woningen van Parklanen fase 1 opgeleverd

Nieuwbouwwijk De Groote Wielen is volop in ontwikkeling. Zo ook woonbuurt Parklanen. Onder andere KlokGroep bouwt hier een diversiteit aan nieuwbouwwoningen, gelegen aan groene lanen en parken. Met de oplevering van de laatste 3 van de 46 woningen is fase 1 helemaal klaar.

Volgens plan
Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Tijdens de bouw kreeg KlokGroep te maken met een schaarste in materialen en mensen. Desondanks is het project volgens planning opgeleverd. Vervolgens is vrij snel gestart met het aanleggen van infrastructuur als bestrating en straatverlichting, waar het bouwbedrijf een coördinerende rol in had. Ook zijn de woningen inmiddels allemaal aangesloten op de kabel en is glasvezel aangelegd. Binnenkort kunnen de toekomstige bewoners van Parklanen fase 1 gaan genieten van hun mooie nieuwbouwwoning.

Succesvolle kick off Healthy Home in Parktuinen

Healthy Home is een pilot om te komen tot een beter, gezonder binnenklimaat voor woningen. Hoedemakers bouw en ontwikkeling is initiatiefnemer en werkt samen met onder andere kennisinstituten, belangenorganisaties en de overheid aan deze innovatieve woningen. De officiële kick-off vond plaats op 4 oktober 2018 in de Groote Wielen in Rosmalen waar de woningen gebouwd worden. De betrokken partijen bij de pilot én de gezinnen die het concept gaan testen waren hierbij aanwezig.  

Bij deze pilot worden twee gezinnen gevolgd. Het ene gezin gaat wonen in een Healthy Home, een comfortabele en energiezuinige nieuwbouwwoning, waarin verschillende innovaties zijn verwerkt met het oog op optimale luchtkwaliteit. Het andere gezin neemt zijn intrek in een duurzame nul-op-de-meter woning. Er is meetapparatuur aanwezig die gedurende twee jaar de luchtkwaliteit gaat monitoren.

 

Samen innoveren
Marc Hoedemakers, directeur van Hoedemakers bouw en ontwikkeling kijkt tevreden terug op het project tot nu toe. ‘We begonnen met sprintsessies op de SparkCampus en daarna werden steeds meer partijen enthousiast. We innoveren samen, zo komen we stappen verder. Het is een mooi voorbeeld van hoe we dit vaker kunnen doen in de bouwsector. Door kennis te delen kom je verder.’ Hoedemakers is blij met de aandacht voor dit onderwerp in de maatschappij. ‘Een thema als gezondheid raakt natuurlijk iedereen. Mensen zijn meer bezig met gezonder leven, eten, sporten en ontspanning. Gezond wonen hoort daar uiteraard ook bij.’

 

Het belang van goede luchtkwaliteit, vooral in huis, wordt nog eens onderstreept door Lada Hensen Centnerová, Assistant Professor TU/e. ‘We zijn zo’n 20 uur per dag binnen, waarvan 13 uur thuis en iedereen neemt dagelijks 1 kilo voedsel, 2 kilo water en zo’n 15 kilo lucht in.’ Ze benoemt factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de kwaliteit van het binnenklimaat in huis. ‘Denk aan CO2, vochtigheid en fijnstof. Veel mensen realiseren zich niet dat ze bijvoorbeeld bij het koken veel fijnstof produceren.’ Goed meten en bewustwording creëren is essentieel als het gaat om een gezonder binnenklimaat, mede daarom juicht Hensen Centnerová de pilot rond Healthy Home toe.

 

Extra kwaliteit
Dat doet ook Emile Quanjel, lector Innovatie Bouwproces en Techniek van Avans Hogeschool. ‘Studenten uit verschillende jaren werken mee in het meten, testen en evalueren. Een goed proces om samen kennis op te bouwen van actuele zaken.’ Wethouder Roy Geers, met in zijn portefeuille Wonen, Ruimtelijke ontwikkeling en Participatie in de gemeente ’s-Hertogenbosch is van mening dat Healthy Home goed past binnen zijn gemeente door de focus op samenwerken en duurzaamheid. Er mag wat hem betreft meer aandacht zijn voor het leefklimaat in gebouwen. ‘We hebben in ons land veel regels en bouwvoorschriften, maar als het om gezondheid gaat dan houden we vast aan wat minimaal nodig is.’ Geers volgt de pilot met veel interesse: ‘Ik ben heel benieuwd naar de resultaten en wat het doet met het woongenot van mensen. Dit is een mooie test om een extra slag te maken in de kwaliteit in woningen.’

Bouw Zuiderlei van start

Donderdagmiddag 11 oktober gaf Hertogbouw, een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Heijmans Vastgoed, Dura Vermeer Bouw en Hendriks Projectontwikkeling, het startsein voor de bouw van 55 koopwoningen en 39 huurwoningen in fase 1 en 2 van Zuiderlei. De officiële handeling werd verricht door wethouder Roy Geers samen met Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest.

Zuiderlei is onderdeel van de nieuwste wijk De Lanen in de Groote Wielen, gelegen in het oostelijke deel van ’s-Hertogenbosch. In het plan liggen de woningen op een speelse manier verspreid. Er wordt gewerkt met verschillende architectuurstijlen, met veel aandacht voor groen. De ontwerpen zijn afkomstig van verschillende architecten: Bedaux de Brouwer Architecten in Goirle, Architecten aan de Maas te Maastricht en agNOVA architecten in Amersfoort.

 


Foto: Wethouder Roy Geers proost met directeur AM en belegger Delta Loyd op start bouw Zuiderlei

 

In totaal omvat Zuiderlei circa 120 woningen die verdeeld over drie fases worden gerealiseerd.
Fase 1 – Thuis aan de Singel
Aan de Lunersingel komen in totaal 57 royale gezinshuizen, waarvan 27 koopwoningen en 30 huurwoningen. De woningen zijn onderdeel van de eerste fase, Thuis aan de Singel, en bestaan uit rijtjes van vijf tot maximaal zeven rijwoningen. De voorzijde geeft fraai zicht op de singel en is er parkeerkeergelegenheid. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

 

Fase 2 – Thuis aan de Laantjes
De tweede fase, Thuis aan de Laantjes, bestaat uit 28 koopwoningen. Hieronder zijn twintig twee-onder-één-kapwoningen en acht rij- en hoekwoningen. Daarnaast worden in deze fase negen rij- en hoekwoningen gerealiseerd voor de verhuur. Ook deze woningen zijn allemaal verkocht.

 


Foto: Nieuwe bewoners bij hun eigen kavel

 

Fase 3 – Thuis aan de Waterkant
Thuis aan de Waterkant is de derde fase en deze bestaat uit 25 royale twee-onder-één-kapwoningen en drie vrijstaande woningen. De verkoop is in handen van Boumij makelaars en Het Waare Huis en vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2019. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.zuiderlei.nl

 

Campus aan de Lanen is geopend!

Wethouder Ufuk Kâhya opende 10 oktober de tijdelijke huisvesting van Campus aan de Lanen. “Spannend, hier hebben we met het hele team naartoe gewerkt”, noemt directeur Frouke Boel de officiële opening. De gemeente ’s-Hertogenbosch stelde voor deze unieke, creatieve en innovatieve aanpak bijna €160.000 beschikbaar. De school is ook een voorbeeld van duurzaamheid en heeft veel groen in de omgeving.

Schoolcampus
Campus aan de Lanen bestaat uit een basisschool van Signum Onderwijs en een kinderdagverblijf van Ons Kindbureau. Eind augustus startten er 15 kinderen in het tijdelijke complex aan de Lunersingel in Rosmalen. Uiteindelijk moet de school plek bieden aan 500 leerlingen. Beiden werken samen aan een doorgaande lijn voor leerlingen van 0 tot en met 14 jaar met het Rodenborch College. Frouke: “Dat is het unieke aan onze visie. We geven les tot kinderen in de eerste of tweede klas van de middelbare school zitten, zodat de stap naar het vervolgonderwijs minder groot is.”

 

Er is in Nederland nog geen model voor onderwijs van 0 tot 14 jaar. Campus aan de Lanen begeeft zich hiermee op een nieuw en zelf te ontwikkelen terrein. Wethouder Ufuk Kâhya van duurzame mobiliteit, talentontwikkeling en welzijn: “Ik ben trots op Campus aan de Lanen. Ik vind het belangrijk dat scholen op zoek gaan naar vernieuwing. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jongeren ontdekken wat hun talenten zijn en hen helpen deze zo goed mogelijk te ontwikkelen.”

 

Boom planten
De openingshandeling deden de leerlingen zelf, door het doorknippen van een lint dat voor de ingang van de school gespannen is. Ook werd een lied over Campus aan de Lanen, geschreven door een van de leraressen, gezongen. De opening werd afgesloten door de samen met wethouder Ufuk Kâhya een boom op het terrein te planten. “Die verhuist over een paar jaar mee naar de permanente locatie, in de wijk, als de nieuwbouw af is”, zegt Frouke.

 

Daarnaast besteedt de school in haar onderwijs veel aandacht aan Global Goals met duurzaamheid als hoofdthema. Samen met de kinderen doen ze er van alles aan om te gaan voor een beter milieu. Bijvoorbeeld door hergebruik van materialen, het scheiden van afval en door het opruimen van de omgeving. Ook staat beweging hoog in het vaandel. “We stimuleren buiten leren en een prikkelende leeromgeving. Zo kan het zijn dat een leerling de rekentafels leert door een parcours door het klaslokaal te lopen”, legt Frouke uit.

 
Maar Campus aan de Lanen is in meerdere opzichten een mooi voorbeeld van duurzaamheid. De tijdelijke huisvesting zal opnieuw te gebruiken zijn. Het is een gasvrij schoolgebouw, met veel groen in de omgeving. Daarnaast maakt de school gebruik van de mogelijkheden van het schoolplein en de omliggende omgeving voor onderwijs- en ontdekkingsmogelijkheden. Frouke: “De komende jaren gaan we samen met het schoolbestuur aan de slag met de definitieve huisvesting. Dat wordt natuurlijk ook een duurzaam gebouw.”

 

PLANNEN VOOR HET CENTRUM

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft in samenwerking met projectontwikkelaars en een belegger voor het winkelcentrum opdracht verleend voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan voor het gehele centrum.

In dit plan worden, naast het winkelcentrum en de nieuwbouw voor Campus aan de Lanen, ruim 500 woningen opgenomen. Stedenbouwkundig bureau SVP werkt samen met landschapsbureau OKRA aan het eerste concept. Projectleider Claud Leermakers van de gemeente ’s-Hertogenbosch licht toe: “Hoe past het programma in een stedenbouwkundige setting, welk karakter krijgt het gebied en hoe gaan we om met water? Dat en vele andere onderwerpen komen in het stedenbouwkundig plan aan de orde. We verwachten aan het eind van dit jaar een plan te kunnen presenteren waar iedereen zijn licht over kan laten schijnen.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

OPENING TIJDELIJKE LOCATIE CAMPUS AAN DE LANEN

Het zal je niet ontgaan zijn: de komst van Campus aan De Lanen in de Groote Wielen. Eind augustus is het tijdelijke gebouw in gebruik genomen. Het definitieve gebouw van dit leer- & ontwikkelcentrum voor kinderen zal in de toekomstige buurt Centrum komen.

Tijdelijke locatie
Campus aan de Lanen is na de zomer van 2018 gestart in een tijdelijk onderkomen, aan de Lunersingel 181 in Rosmalen. De tijdelijke huisvesting is een gebouw met veel ruimte, openheid, goede lichtpunten en een goede akoestiek. Frouke Boel, directeur Campus aan De Lanen: “De campus biedt opvang en onderwijs onder één dak voor kinderen van 0 tot en met 14 jaar. Een uniek concept waarin kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs samenwerken.”

 

EVKR5984

 

Campus aan De Lanen biedt nu plaats aan 15 kinderen en Kindcentrum de Hoven heeft ruim 70 leerlingen in het tijdelijke schoolgebouw. De permanente campus moet uiteindelijk plek bieden aan zo’n 500 leerlingen. “De nieuwe school is nodig omdat er in totaal 1200 nieuwe woningen komen in het nieuwste deel van De Groote Wielen. De allereerste bewoners kunnen vermoedelijk binnenkort hun woningen in”, laat Cees van de Kreeke, projectmanager van de gemeente ‘s-Hertogenbosch weten.

 

Buiten leren
Een van de speerpunten van Campus aan De Lanen is buiten en bewegend leren. Vanzelfsprekend zal de nu nog grijze buitenruimte groener, avontuurlijker en uitnodigend gemaakt worden om het onderzoekend leren te stimuleren bij de kinderen. Frouke: “We zijn ontzettend blij met de toezegging van de gemeente ’s-Hertogenbosch om ons te helpen met het vergroenen van de buitenruimte. Een landschapsarchitect van de gemeente gaat ons hierbij helpen. Hij heeft een uitdagend ontwerp gemaakt, passend bij onze wensen. Op zaterdag 22 september is er een grote tuinklusdag op het terrein en zal het ontwerp goed zichtbaar worden. Ouders en andere betrokkenen gaan die dag samen aan de slag om de buitenruimte groener en spannender te maken. Denk aan vlinderstruiken en het afkoppelen van regenpijpen, zodat regenwater terug de bodem in kan lopen. “Ik zie het als een noodzaak om zowel de kinderen iets bij te brengen, maar ook om wat groen terug te geven aan de wijk met haar bebouwing en vele ontwikkelingen”, zegt Frouke enthousiast.

 

IMG_8388

 

Officiële opening
Ondanks dat de leerlingen al enkele weken gebruik maken van het noodgebouw, zal de officiële opening plaatsvinden op woensdag 10 oktober. De kinderen gaan hiervoor het programma samenstellen en de uitnodigingen maken. Iedereen die nieuwsgierig is naar het gebouw of de vervolgplannen is welkom om dan een kijkje te komen nemen. Meer informatie volgt op de website van Campus aan De Lanen.