Slide LEVEN IN DE LANEN LEVEN IN DE LANEN Slide LEVEN IN DE LANEN IS LEVEN MIDDEN IN HET LANDSCHAP. GENIETEN VAN EEN NATUURLIJKE WOONBUURT. MET WONINGEN AAN RUIME LANEN EN GROENE PARKEN DIE UITZICHT BIEDEN OP DE POLDER.

Voorjaar 2022 start verkoop nieuwe woningen Parktuinen

De vraag naar woningen is ongekend hoog, dat heeft Hoedemakers bouw en ontwikkeling ook gemerkt bij de verkoop van Parktuinen afgelopen zomer. Alle 54 woningen waren snel verkocht. Daarom gaan er in het voorjaar van volgend jaar nog eens 45 nieuwe woningen in verkoop.

In fase 3b, de allerlaatste fase binnen Parktuinen komt weer een divers aanbod. Van tweekappers, hoek- en tussenwoningen tot vrijstaande woningen.

 

Zie jij jezelf hier wel wonen? Loop je kans dan niet mis en schrijf je nu al in als geïnteresseerde* zodat ze je op de hoogte houden.

Ontwerp parkzone de Lanen-Centrum

Tijdens de geslaagde informatiebijeenkomst op 3 november konden geïnteresseerden het ontwerp bekijken. Ook werden er vragen gesteld aan de projectleider en de ontwerper. Het was lekker druk en mensen waren positief over de plannen.

Water speelt een belangrijke rol in De Groote Wielen, maar ook groen draagt in deze wijk bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Tussen de Lanen en het Centrum legt de gemeente ‘s-Hertogenbosch de komende maanden een langgerekt park aan.

 

Het park met een omvang van 7 hectare (ca. 14 voetbalvelden). Naast voorzieningen voor de omwonenden is er ook ruimte voor de natuur. Een deel van het park, ca. 3 hectare wordt ingericht als bos en bloemrijkgrasland en we planten ruim 2.600 m² aan vaste planten en bloeiende struiken. Vogels, vlinders, insecten en kleine zoogdieren profiteren hiervan.

 

Sport en spel
Naast natuur is er in het park plaats voor sport en spel. Grote delen van het park bestaan uit gazon waarop gerecreëerd kan worden. Daarnaast leggen we voorzieningen aan als kunstgrasvelden, speeltoestellen, banken en paden. Ook de nieuwe school, Campus aan de Lanen, is gelegen in het park. Het park vervult voor de school de functie van schoolplein.

 

Meer info over het ontwerp en welke bomen er komen vind je hier:

VOLOP ONTWIKKELING IN DE LANEN

De afgelopen jaren heeft de Lanen zich ontwikkeld tot een populaire en gewilde wijk om te wonen met een gevarieerd aanbod aan nieuwbouwwoningen. Een groot gedeelte van de woningen is inmiddels opgeleverd en veel bewoners hebben er hun intrek genomen. Daarnaast wordt er volop gebouwd en zit een aantal plannen in de ontwikkelfase. De focus ligt nu op de laatste fases binnen Parklanen en Parktuinen.

Parklanen, start bouw fase 2 en fase 3 in verkoop
Wethouder Roy Geers van de gemeente ’s-Hertogenbosch gaf op 28 juni het startsein voor de bouw van Parklanen II. Er worden in totaal 57 koopwoningen en 9 huurwoningen gerealiseerd door de combinatie KlokGroep en Van den Bosch Vastgoed, waarbij KlokGroep verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en bouw van de woningen.

Ondertussen is ook de laatste fase – Parklanen III – in verkoop gegaan. Dit plan voegt 36 nieuwe woningen toe aan de wijk. De verkoopperiode voor deze fase is afgelopen, maar je kunt je nog inschrijven om op de reservelijst te komen.

 

Nieuwe fase Parktuinen in verkoop
Hoedemakers bouw en ontwikkeling bracht begin juli 54 nieuwe woningen in het populaire project Parktuinen in online verkoop. De inschrijfperiode is inmiddels verstreken en er zijn veel inschrijvingen binnen gekomen.

 

Naar verwachting komen er volgend jaar nog ongeveer 50 woningen binnen Parktuinen op de markt. Van tweekappers en tussenwoningen tot hoekwoningen en vrijstaande woningen. Hiermee is de Lanen voltooid en biedt het ruimte aan ongeveer 800 woningen. Eind 2023 zal de wijk voor een groot deel klaar zijn.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de Facebookpagina of via de site  www.levenindelanen.nl

 

Verkoop Parktuinen in volle gang

Van vrijstaande woningen, tweekappers, hoek- en tussenwoningen tot levensloopbestendige woningen… Parktuinen biedt het allemaal! Op donderdag 1 juli is de online verkoop van 54 nieuwe woningen in het populaire project van Hoedemakers bouw en ontwikkeling van start gegaan. De woningen worden gerealiseerd in de stijl die kenmerkend is voor Parktuinen: mooie ontwerpen en rijke detailleringen.  

Wonen in Parktuinen
Drie verschillende architecten tekenden samen aan de woningontwerpen van Parktuinen. Het resultaat is een mooie woonbuurt met een diversiteit in uitstraling, een uitgebreid aanbod woningtypes en veel ruimte voor groen. In Parktuinen kies je bovendien niet alleen voor een mooie, maar ook voor een zeer duurzame woning. Naast een optimale isolatie zorgt ‘Hoedemakers bouw en ontwikkeling’ voor energiebesparende installaties in de woningen. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en een bijzonder energiezuinig ventilatiesysteem. Het project Parktuinen biedt toekomstige eigenaren de mogelijkheid te profiteren van lage energielasten en comfortabel woongenot in een fijne omgeving met alle belangrijke voorzieningen bij de hand.

 

Online inschrijven tot en met 11 juli
Op de website www.parktuinen.ni is de online verkoop van de nieuwe woningen gestart. Hier is alle detailinformatie te vinden, waaronder woningflyers, prijzen, de technische omschrijving en de inschrijfprocedure. Wil je graag wonen in Parktuinen? Inschrijven kan via de website tot en met 11 juli aanstaande.

Hoedemakers bouw en ontwikkeling is voornemens te starten met de bouw in het voorjaar van 2022. 

 

Voedselbos Woest: een voedselbos in Rosmalen

Stichting Voedselbos Woest is bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een voedselbos in Rosmalen. Naar verwachting start de aanleg van de eerste beplanting in het najaar 2021. Het voedselbos komt in het ‘Kanaalpark Fase 2’, een nieuw aangelegd stuk natuur tussen de wijk Empel en Rosmalen, naast het nieuw gegraven Maximakanaal. Het wordt een vrij toegankelijk voedselbos met een oppervlakte van 1,8 hectare, dat zijn ruim 3,5 voetbalvelden.

Een voedselbos, wat is het?
Kort gezegd is een voedselbos een vorm van natuur inclusieve landbouw het is een bio divers bos met vaste planten, struiken en bomen waar zowel mens als dier voedsel kunnen vinden. Daarnaast zal het een plek worden waar mensen elkaar ontmoeten en educatie kan worden gegeven over de natuur. Zo kan jong en oud zelf zien, proeven en ervaren dat dit óók een manier is om je voedsel te verbouwen en waarbij het ecosysteem weer in balans is. Een voormalig weiland, met een oppervlakte van ca 2 hectare, zal worden beplant met onder andere fruit en notenbomen, bessenstruiken en eetbare kruiden die voedsel opleveren voor dier en mens. Meer weten? Bekijk de site www.voedselboswoest.nl

 

Waar komt Voedselbos Woest?
Sam en met de gemeente ‘s Hertogenbosch creëert Stichting Voedselbos Woest een voedselbos in het kanaalpark. Vlakbij de wijk De Lanen in de Groote Wielen aan de Bankade.

 

Crowdfundingsactie
Het aanleggen van een voedselbos kost veel geld en tijd en daarom vraagt de stichting om een handje te helpen. Hierdoor kun je op termijn ook nog letterlijk de
vruchten plukken. Doneer daarom een struik, boom of een vrij te kiezen bedrag via de crowdfundingsactie op de speciale website.

 

Start bouw nieuwbouwproject Parklanen II

Maandag 28 juni is in Rosmalen gestart met de bouw van Parklanen II, gelegen in de buurt De Lanen in woonwijk De Groote Wielen. Er worden met dit tweede deelplan van Parklanen in totaal 57 koopwoningen en 9 huurwoningen gerealiseerd, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project wordt gerealiseerd door de combinatie Van den Bosch Vastgoed en KlokGroep, waarbij KlokGroep verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en bouw van de woningen.  

Bouwhek geopend
De start bouw van Parklanen II vond plaats middels een officiële handeling op de bouwplaats door wethouder Roy Geers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hij opende het bouwhek voor de graafmachine, zodat de bouw officieel van start kan gaan. Vanuit KlokGroep was Jasper Karel, adjunct-directeur KlokGroep Wonen, aanwezig op de bouwplaats en namens Van den Bosch was directeur Martin Scherpenborg present. Vanwege de huidige coronamaatregelen konden de toekomstige bewoners van Parklanen II niet aanwezig zijn op de bouwplaats. Zij ontvangen een presentje om thuis te kunnen vieren dat de bouw van hun nieuwe woning is gestart.

 

“We zijn blij met de bouw van deze nieuwe woningen in De Groote Wielen. De nieuwbouw in deze buurt De Lanen is weer goed op stoom. Dat is goed om te zien. En fijn voor de mensen die hier hun woning hebben weten te vinden. Die zullen er vast en zeker veel plezier aan gaan beleven”, zegt wethouder Roy Geers.

 

Parklanen: groen en ruimtelijk opgezet
Na een succesvolle verkoop van Parklanen II starten KlokGroep en Van den Bosch met de afronding van de laatste noordwesthoek van De Lanen. Van den Bosch: “Ons credo is ‘samen realiseren’. In een prima samenwerking tussen gemeente, architecten en ontwikkelaars zijn wij gekomen tot een totaalplaatje waar we trots op zijn. Voor nu veel succes voor de aannemer en voor straks veel woongenot voor alle nieuwe bewoners.” KlokGroep: “Na een succesvolle verkoop van Parklanen II starten wij samen met Van den Bosch met de afronding van de laatste noordwesthoek van De Lanen. Hiermee komt er een ruimtelijk opgezette wijk bij, met veel aandacht voor groen.”

 

Parklanen II is het één-na-laatste deelplan van nieuwbouwproject Parklanen. Naar verwachting worden de eerste woningen van dit deelplan opgeleverd vanaf het eerste, tweede kwartaal van 2022. Het laatste deelplan – Parklanen III – is eerder dit jaar in verkoop gegaan en inmiddels zijn vrijwel alle koopcontracten getekend.

 

1 juli: start verkoop Parktuinen

Op donderdag 1 juli start Hoedemakers bouw en ontwikkeling met de online verkoop van 54 nieuwe woningen in Parktuinen! Vanaf dat moment kun je alle informatie over de woningen vinden op de bijhorende website.

In de nieuwe fase komt een gevarieerd aanbod van tweekappers, hoek- en tussenwoningen, vrijstaande- en levensloopbestendige woningen in de stijl die kenmerkend is voor Parktuinen: mooie ontwerpen en rijke detailleringen. Nieuwsgierig? Je kunt het woningaanbod nu al bekijken.

 

Maak je interesse kenbaar!
Je kunt nu al laten weten dat je geïnteresseerd bent via het interesseformulier. Als je dit invult, ontvang je inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot een persoonlijk account. Daar kun je vervolgens jouw woningvoorkeuren opslaan en wijzigen. Ook kun je via dit account vanaf 1 juli inschrijven om in aanmerking te komen voor deze woning(en).

 

 

Parktuinen: sneller, efficiënt en kostenbewust bouwen

De vraag naar woningen is ongekend hoog. Dat geldt zeker voor nieuwbouwprojecten als Parktuinen in de Groote Wielen in Rosmalen. De volgende fase van de groene woonbuurt gaat donderdag 1 juli in verkoop.

Makelaar Willem Janssen van Het Waare Huis is betrokken bij de verkoop van Parktuinen. “Een mooie wijk met veel groen en diversiteit in woningen waar veel vraag naar is. Veel mensen die in De Groote Wielen wonen, willen doorstromen naar bijvoorbeeld een grotere woning.” De makelaar zit in een vroeg stadium met ontwikkelaars als Hoedemakers om tafel. “We zien onszelf als ambassadeurs van de vraag.  We horen iedere dag wat de wensen van woningzoekenden in onze omgeving zijn.”

 

Duurzaamheid
Een belangrijk speerpunt bij de ontwikkeling van Parktuinen is duurzaamheid. “De wijk is inmiddels gasloos en zo goed voorbereid op een duurzamere toekomst”, legt Willem uit. “Dat is voor de lange termijn beter voor milieu én portemonnee.”

 

Hoedemakers werkt bij de ontwikkeling van Parktuinen met eigen woningconcepten. Zo kan efficiënter, sneller en kostenbewuster gebouwd worden. Drie architecten hebben de basisontwerpen gemaakt. Samen met een aantal stedenbouwkundige en architectonische elementen vormen die de toolbox voor de invulling van het plan.  Dezelfde elementen komen terug in de wijk, maar steeds in een andere samenstelling, met een andere detaillering en in verschillende woningtypen, zodat een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Hein Geertsma, bedrijfsleider planontwikkeling bij Hoedemakers: “De woningconcepten zijn standaard, maar toch op maat,  een efficiënte manier om gevarieerde wijken te bouwen. Eenheid in verscheidenheid noemen wij dat.” In de woningen van Hoedemakers is bovendien veel ruimte om de woonwensen van kopers te realiseren. “Zo maken we de woning op maat”, vertelt Geertsma.

 

Aansprekend
Erik Sabel (34) heeft samen met zijn vriendin Geke van Meel (30) een huis gekocht in de wijk Parktuinen. “We zijn bekend met de wijk en kennen er veel mensen. De ligging en het type huizen spreekt ons ook aan”, vat Erik hun keuze voor de wijk samen. “We komen uit ’s-Hertogenbosch en vanuit Parktuinen ben je bijvoorbeeld snel in het centrum van de stad. Ook op de fiets, dan is het zo’n twintig minuten.” In eerste instantie kon het stel niet terecht in Parktuinen omdat alle huizen in optie waren. Ze vonden in een andere wijk van de Groote Wielen een alternatief en toen kwam er toch een huis vrij. “Toen zijn we voor Parktuinen gegaan”, vertelt Erik enthousiast.

 

”Het huis vonden we net iets mooier en de ligging aan een parkje is ideaal.” Ook nieuwbouw was een bewuste keuze. “Qua uiterlijk, maar ook als het gaat om duurzaamheid: goed voor het milieu en de portemonnee.” In juli start Hoedemakers met de bouw en de voorpret is in volle gang. “We zijn nu bezig met het uitzoeken van de keuken en badkamer. Soms loopt dat wat anders vanwege de coronamaatregelen, maar we hebben heel veel zin om in ons nieuwe huis te gaan wonen.”

 

Volgende fase
In de volgende fase van Parktuinen, die komende zomer in de verkoop gaat, is weer volop keuze: hoek- en tussenwoningen, tweekappers, levensloopbestendige woningen en vrijstaande woningen, Parktuinen biedt het allemaal. Belangrijk in de wijk is een goede mix van  woningen én bewoners. “Dat maakt de wijk divers, afwisselend en aantrekkelijk om in te wonen, ook op lange termijn. ”

 

Lees ook: Efficiënt én gevarieerd concept speelt in op grote vraag.

 

15 april: start verkoop Parklanen III

Donderdag 15 april om 12.00 uur start de verkoop, vanaf dan kun jij je inschrijven op je favoriete woning(en). Vanaf dat moment is alle informatie over de woningen en het inschrijfproces op de website terug te vinden: van de woning- en sanitairbrochure tot de prijslijst en overige verkoopstukken. Je kunt alles op je gemak doornemen en de woning(en) van jouw voorkeur bepalen waarop jij je wilt inschrijven.

Het is sinds vorige week mogelijk om via je persoonlijke accountomgeving alvast 2 van de 3 stappen van het inschrijfproces te doorlopen. Log in op je accountomgeving en klik links op ‘Voorbereiding start verkoop’. Daar kun je je NAW- en financiële gegevens invullen. Doe je dit, dan hoef je straks bij de start verkoop alleen nog maar aan te geven op welke woning(en) jij wilt inschrijven om je inschrijving compleet te maken en te versturen.

 

 

Veel inbegrepen
Er zit bij de woningen van Parklanen III veel inbegrepen in de koopprijs. Denk aan een luxe badkamer, een keukencheque, zonnepanelen en een warmtepomp. Ook worden de woningen opgeleverd met Tuinklaar Basis, zodat de basis voor jouw nieuwe droomtuin al is gerealiseerd! Klik hieronder om meer te lezen.

 

Hoogste punt Campus aan De Lanen

Op 14 maart is het hoogste punt bereikt voor de nieuwbouw van Campus aan De Lanen. Deze mijlpaal werd traditioneel gevierd met het hijsen van de vlag en een lekkere traktatie op de bouwplaats.

Over Campus aan De Lanen
Campus aan De Lanen biedt opvang en onderwijs onder één dak voor kinderen van 0 tot 15 jaar. Een eigentijds concept waarin kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs samenwerken. Bij Campus aan De Lanen ontwikkel je je van baby tot tiener, daar ontmoet je de wereld! Het unieke concept van Campus aan De Lanen.