Inloopbijeenkomst woonrijp maken Bankirai en Koornwaardlaan

De gemeente ’s-Hertogenbosch start binnenkort met het woonrijp maken van een deel van Bankirai en de Koornwaardlaan in De Lanen. Het gaat dan in eerste instantie om het aanleggen van voetpaden en parkeerstroken. Zodra er geen bouwverkeer meer komt worden ook de bouwwegen vervangen door definitieve bestrating. Ook plaatst de gemeente definitieve verlichting en planten.  

Inloopbijeenkomst
Kom je te wonen in het aangegeven gebied? Dan ben je welkom om de inloopbijeenkomst bij te wonen, waarbij de projectleider en de ontwerper aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over de nieuwe buurt en openbare ruimte.

 

Datum: dinsdag 24 september van 18.00 tot 19.30 uur. Je kunt op elk moment tussen 18.00 en 19.30 uur binnenlopen.
Locatie: Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5, 5245 NB in Rosmalen

 

Advies aanleg inrit
De gemeente start met de aanleg van het trottoir en de parkeervakken zodra alle bewoners in een huizenblok in hun nieuwe woning wonen. Daarom ook het advies om te wachten met de aanleg van een definitieve inrit en tuin totdat de stoep klaar is. Dit voorkomt dat de inrit straks niet aansluit op de stoep en dat dit later aangepast moet worden.

 

Planning
Een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden ontvangen bewoners een brief met specifiek informatie en de planning. Nu al vragen over het woonrijp maken van De Lanen? Kom dan vooral naar de inloopbijeenkomst, of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl onder vermelding van ‘woonrijp maken De Lanen’.

 

Zelfbouwkavels De Lanen in verkoop

Droom jij ervan om zelf een huis te bouwen in De Lanen? Dan kan! De gemeente ‘s-Hertogenbosch verkoopt 10 zelfbouwkavels. Laat je informeren op de informatieavond, donderdag 12 september. Of schrijf jezelf voor 30 september in.

Vrijstaand of twee-onder-een-kap
De kavels aan de Koornwaardlaan zijn ruim opgezet met losse bebouwing, grote voortuinen en gevarieerde woningen met een dorps karakter. Zes kavels zijn voor realisatie van een vrijstaande woning. De overige vier voor twee-onder-een-kapwoningen.

 
Alle kavels variëren in grootte van 315 tot 550 m2. Prijzen vanaf €126.000,- exclusief BTW, €152.460,- inclusief BTW. Specifieke informatie over elk van de kavels kun je vinden in de kavelpaspoorten onder kopje downloads. Alle informatie over de verkoopprocedure lees je in het document informatie verkoopprocedure. Je hebt tot en met 30 september 12.00 uur de tijd om je in te schrijven voor de loting.

 
Informatieavond  
Interesse in een twee-onder-een-kapwoning? Dan ga je een samenwerking aan met een andere partij die het kavel naast je wil kopen. Het is een mooie kans om bijvoorbeeld samen met een kennis, vriend of familielid de ontwikkeling van jullie droomwoningen op te pakken! Heb je nog geen duobouwer, dan kun je een eventuele medebouwer ontmoeten tijdens de informatiebijeenkomst op 12 september. Van 17.00 tot 20.00 uur praat de gemeente je bij over de bouwmogelijkheden, duurzaam bouwen, beeldkwaliteit, welstand en de doorlooptijd van de reserveringsperiode tot aan levering c.q. start bouw. Meld je aan voor deze bijeenkomst door een mail te sturen via dit digitale formulier. Vermeld daarbij graag met hoeveel personen je aanwezig bent.

Verlenging fietspad Hemaalpad

Van 16 september tot 4 oktober werkt de gemeente ’s-Hertogenbosch aan de verlenging van het fietspad Hemaalpad. Het pad wordt verlengd tot aan de Bundersteeg en krijgt een fietsoversteek met tussenstop. Hiermee wordt de voorzien in de behoefte van de fietser; een kortere fietsafstand. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer tijdelijk omgeleid.

Planning
Van maandag 16 september tot en met vrijdag 29 september is de kruising Laaghemaal/Canadasingel afgesloten. Het Laaghemaal zelf is open. Je kunt de wijk inrijden via een tijdelijke doorsteek die wordt gemaakt. Daarnaast zorgt de gemeente voor een tijdelijke doorgang via het de Meester Ceelensingel. De routes worden met gele borden aangegeven.

 

Vanaf maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober is het Laaghemaal afgesloten ter hoogte van de werkzaamheden. De omleiding wordt met gele borden aangegeven.

 

Zaterdag 5 oktober zijn de werkzaamheden afgerond en alle wegen weer open. Bij slechte weersomstandigheden kan deze planning wijzigen.

 

De werkzaamheden kunnen enige overlast geven, de gemeente doet er alles aan om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

 

Plannen plaatsing windwatermolen concreter

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil begin 2020 een windwatermolen plaatsen bij de brug naar De Lanen. De molen pompt het water uit de Groote Wielenplas om de singels in De Lanen te voeden en te voorzien van doorstroming. Dat gebeurt via een ondergrondse buis tussen de waterplas en de Lunersingel. Daarnaast wordt de pomp aangedreven door wind, wat het geheel tot een duurzame oplossing maakt.

Aandacht vestigen op duurzaamheid
De windwatermolen, met een tiphoogte van ongeveer 9 meter, zal aan de noordzijde van de Groote Wielenplas en aan de oostzijde (centrumzijde) van de Rietkraagbrug  geplaatst worden. “Een herkenbare plek. Dat is positief omdat op die wijze het principe van de watermachine zichtbaar wordt gemaakt. Een goede uitstraling en detaillering is dan wel belangrijk”, zegt Cees van de Kreeke, projectleider bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.

 

Daarnaast past de windwatermolen goed in de visie van het stedenbouwkundig plan voor het centrum van De Groote Wielen. Deze duurzame oplossing maakt onderdeel uit van het nieuw aan te leggen ‘Waterpark’ in het Centrum: de parkachtige zone aan het water.

Inloopbijeenkomst woonrijp maken Meander, Koornwaardlaan en Ulperstraat

Het volgende blok aan huizen in De Lanen wordt binnenkort opgeleverd. De gemeente ’s-Hertogenbosch start daarom met het woonrijp maken van dit deel van De Lanen. Het gaat dan in eerste instantie om het aanleggen van voetpaden en parkeerstroken. Zodra er geen bouwverkeer meer komt worden ook de bouwwegen vervangen door definitieve bestrating. Ook zal de definitieve verlichting en het groen geplant worden.

Inloopbijeenkomst
Kom je te wonen in het aangegeven gebied? Dan ben je welkom om de inloopbijeenkomst bij te wonen, waarbij de projectleider en de ontwerper aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over de nieuwe buurt en openbare ruimte.

 

Datum: woensdag 4 september van 18.00 tot 19.30 uur. Je kunt op elk moment tussen 18.00 en 19.30 uur binnenlopen.
Locatie: Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5, 5245 NB in Rosmalen

 

Advies aanleg inrit
De gemeente start met de aanleg van het trottoir en de parkeervakken zodra alle bewoners in een huizenblok in hun nieuwe huis wonen. Daarom ook het advies om te wachten met de aanleg van een definitieve inrit en tuin totdat de stoep klaar is. Dit voorkomt dat de inrit straks niet aansluit op de stoep en dat dit later aangepast moet worden.

 

Planning
Een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden ontvangen bewoners een brief met specifiek informatie en de planning. Nu al vragen over het woonrijp maken van De Lanen? Kom dan vooral naar de inloopbijeenkomst, of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl onder vermelding van ‘woonrijp maken De Lanen’.

Inrichting westelijke oever Groote Wielenplas

Er is een start gemaakt met de inrichting van de westelijke oever van de Groote Wielenplas. Er worden bomen geplant, speeltoestellen geplaatst en de vorm van de oever wordt aangepast. Deze werkzaamheden, die vanaf 19 augustus plaats vinden, duren naar verwachting 3 weken.

Wat wordt er gedaan?
• De gemeente ’s-Hertogenbosch past de vorm van een deel van de oever aan waardoor beschutte plekken en broedplaatsen voor vissen ontstaan. Dit zorgt voor meer leefgebied voor planten en dieren.
• Ook zullen twee speeltoestellen geplaatst worden, die de oevers verbinden door middel van houten palen en klimtouwen.
• Daarnaast worden 26 bomen in het gebied geplant, onder andere de esdoorn, els en populier.
• Verder zullen bepaalde stukken gemaaid worden. De gemeente maait maar een aantal keer per jaar zodat ruig grasland ontstaat. Op sommige plekken maait ze wel om struinpaden vrij te houden.

 

In een later stadium wordt een verhard pad aangelegd als onderdeel van het ‘rondje om de plas’. En aan de kant van De Lanen komt een honden- uitrenveld.

 

Vragen?
Heb je vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer L. Brouwer, projectleider van de afdeling Projectmanagement en Voorbereiding. Stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Inrichting westelijke oever Groote Wielenplas’ of neem contact op via 073 – 615 51 55.

Duurzaam wonen bespaart geld

Onder andere door klimaatveranderingen worden de bestaande energiebronnen schaarser en daarmee duurder. Er is dan ook veel aandacht voor energiebesparende en milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen en de gasloze woning. De komende jaren wordt het energiebeleid nog verder aangescherpt. Bewoners hebben enerzijds te maken met steeds meer regels en hogere energieprijzen en anderzijds moet gelet worden op de toekomst en de bijdragen die nodig zijn voor een beter milieu.

Weet jij waar je op moet letten bij de keuze voor een duurzame woning? In deze video zetten we de voordelen voor je op een rijtje. Mocht je van plan zijn om te verhuizen, weet je precies waar je aan begint!

 

video De Groote Wielen

 

Besparen, comfort en een beter klimaat
Er bestaan veel misvattingen over duurzame woningen. Claudia Bouwens, programmabegeleider Energie en Duurzaamheid bij de NEPROM: “Wanneer een woning duurzaam wordt gebouwd, gaat het over een bouwwijze die goed is voor het milieu én voor de mens. Hierbij kan je denken aan verantwoord omgaan met energie, grondstoffen, groen in je omgeving en water. De sleutel naar een duurzame woning is vooraf bewuste keuzes maken.”

 

Dankzij de invoering van het energielabel stijgt de waarde van een duurzame woning ten opzichte van een oudere woning steeds meer. Mensen kijken namelijk ook naar de maandelijkse lasten en die zullen in een duurzame woning lager zijn. “Een goede isolatie is erg belangrijk om de stookkosten te drukken. Een zuinige cv-installatie en zonnepanelen zijn een must-have. En wat dacht je van een warmtepomp?”, zegt adviseur Erik Pennings. Energiezuinig en duurzaam wonen is dus niet alleen goed voor de planeet, het biedt jou ook veel voordelen. Ook als het gaat om de financiering!

 

Aanleg eerste speelplekken in De Lanen

Woensdag 17 juli wordt een start gemaakt met de aanleg van de eerste twee speelplekken in De Lanen. Bewoners kregen eerder dit jaar de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete ontwerp. Het ontwerp van Proludic kreeg de meeste stemmen. Komende weken worden de eerste speelvoorzieningen aangelegd in de buurt van Pastelblauw en Palissander.

Winnend ontwerp
De gemeente heeft vorig jaar 3 leveranciers gevraagd een ontwerp te maken voor 9 speelplekken in De Lanen. Zeven speelplekken zijn voor de leeftijdsgroep 0-6 jaar, een voor de leeftijdsgroep 0-10 jaar en een voor de leeftijdsgroep 6-12 jaar. De 3 leveranciers gaven eind januari elk een toelichting op hun ontwerp. Daarna konden bewoners per adres een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Het ontwerp van Proludic kwam hierbij als winnaar uit de bus.

 

De eerste speelplekken voor de leeftijdsgroep 0-6 jaar zullen deze zomer gerealiseerd worden. Bekijk onderstaand de schetsontwerpen van de speelplekken.

 

Voordat de speeltoestellen geplaatst worden voert de aannemer grondwerkzaamheden uit. Dit gebeurt tussen 9 en 16 juli. Vervolgens zullen de speeltoestellen op 17 juli geplaatst zullen worden. De speelplekken worden in de periode van 22 juli tot en met 2 augustus voorzien van kunstgras, en rondom de speeltoestellen zal nieuw gras worden ingezaaid. Naar verwachting zijn beide speelplekken op vrijdag 2 augustus af.

 

Vragen?
Neem dan contact op met de heer P. Roos, projectleider van de afdeling Projectmanagement & Voorbereiding. Hij is te bereiken via 073 – 615 51 55. Of stuur een mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Aanleg speelplekken De Lanen’.

START VERKOOP WONINGEN DE LANEN

Maandag 1 juli gaat de verkoop van twaalf eengezinswoningen gelegen aan de Bankirai in het nieuwste deel van De Lanen van start! Het nieuwbouwproject bestaat uit vier hoekwoningen en acht tussenwoningen. De woningen worden gebouwd op riante percelen, zijn ruim van opzet met woonoppervlakte vanaf 126 m² en gasloos. Prijzen vanaf €315.000,-

Die dag zijn alle verkoopstukken vanaf 13:00 uur te downloaden op www.boumij.nl. Daarnaast zijn de brochures dan ook af te halen op het kantoor van Boumij (Hekellaan 6 ’S-Hertogenbosch). Indien je belangstelling hebt in een van deze woningen, dan kun je dit aangeven middels het voorkeursformulier wat op de website beschikbaar komt.

 

    

Het tweede project wat komende week in verkoop gaat is Hartje De Lanen. In het project vanuit Janssen de Jong Projectontwikkeling verrijzen 20 levensloopbestendige woningen, modern en ruim van opzet. Kenmerkend is het gevarieerde straatbeeld met verschillende kleuren gevelsteen, houten gevelbekleding en moderne accenten in de dakkapellen. De woningen zijn gasloos, uiterst duurzaam en comfortabel. Er is keuze uit een ruime tweekapper of een royale vrijstaand geschakelde woning.

 

De start verkoop zal plaats vinden op donderdag 4 juli van 16.00 tot 18.00 uur op het kantoor van Het Waare Huis (Burgemeester Nieuwenhuijzenstraat 2 Rosmalen). Geïnteresseerden kunnen de brochure en de prijslijst ophalen en de makelaars zijn aanwezig om je van alle informatie te voorzien. Of bekijk de artisit impressies op www.hartjedelanen.nl

 

     

Bouwkavels De Lanen binnenkort in verkoop

Droom jij ervan om zelf een huis te bouwen? Binnenkort kan het in De Lanen! Dit najaar gaan tien zelfbouwkavels in de verkoop. De kavels liggen aan de markante groene Koornwaardlaan: een van de centrale lanen in het gebied.

Vrijstaand of twee-onder-een-kap
In De Lanen woon je in het ‘parkmilieu’, omringd door het Kanaalpark, de polder, de Groote Wielenplas en vlakbij het toekomstige centrum. De kavels zijn ruim opgezet met losse bebouwing, grote voortuinen en gevarieerde woningen met een dorps karakter. Zes kavels zijn voor realisatie van een vrijstaande woning. De overige vier voor twee-onder-een-kapwoningen. Alle kavels variëren in grootte van 315 tot 550 m². Prijzen vanaf €126.000,- exclusief BTW.

 

Duurzaam bouwen
De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft een ambitieus doel: klimaatneutraal in 2050. Voor de gebouwde omgeving heeft zij dat streven al in 2035. Daarom stimuleren ze kopers van deze kavels om energieneutraal te bouwen. Ze bieden kopers advies en begeleiding van een externe deskundige bij de ontwikkeling van hun duurzame woning.

 

Interesse?
Begin september kun je alle informatie en de verkoopprocedure vinden op www.s-hertogenbosch.nl/bouwkavels. Als eerste op de hoogte zijn bij updates en over de verkoop? Stuur dan een mail naar bouwkavel@s-hertogenbosch.nl. Ook voor vragen kun je dit mailadres gebruiken. Liever telefonisch contact? Voor 19 juli en na 11 augustus kun je bellen naar Monique van Griensven, afdeling Wonen en Grondzaken via 06 – 31 94 21 82.