Eerste bewoners nemen intrek in De Lanen

Wat tot voor kort nog bouwterrein was, begint beetje bij beetje een levendige straat te worden. De eerste bewoners van De Lanen ontvingen half maart de sleutel van hun woning. Familie Hermes had de primeur!

Hoedemakers bouw en ontwikkeling begon in juni 2017 met de bouw van de woningen in Parktuinen fase 1A. Nu, 9 maanden later, is het eerste blok opgeleverd. Vorig jaar kochten Mark en zijn vrouw Gemma bouwnummer 1, een hoekwoning. Zij waren blij verrast toen ze hoorden dat ze al in maart de sleutel zouden krijgen. “Nu kunnen we nog voor de meivakantie verhuizen”, zegt Mark.

 

Maatwerk
De woning is naar wens opgeleverd en momenteel wordt er hard geklust in huize Hermes. “Onze woning, type Hazelaar, had oorspronkelijk een grote zolderslaapkamer. Op deze slaapkamer hebben we een ensuite badkamer laten plaatsen”, zegt Gemma enthousiast. Best een opvallende optie vond ook kopersbegeleider Karin Spronck, waar ze tijdens het bouwproces regelmatig contact mee hadden. Gemma: “Het is prettig dat we de ruimte en vrijheid kregen om de indeling naar wens aan te passen. En dat iemand helpt bij het maken van keuzes en meedenkt over de mogelijkheden. Karin heeft goed geadviseerd over wat technisch wel of niet haalbaar was. Neem als voorbeeld de schuine muur in de badkamer. Zij gaf ons de tip om het bad net iets verder uit de muur te plaatsen in verband met de instap. Karin blijkt volledig gelijk te hebben gehad, dus we zijn blij dat ze ons hierin heeft geadviseerd.”

 

Buurtgevoel
De overige zes woningen zijn inmiddels ook opgeleverd en het contact met de andere bewoners is goed. “We hebben zelfs een WhatsApp-groep met de buurt waarin we allerlei weetjes, tips en nieuws met elkaar delen. Van het plaatsen van een schutting naar oplevering tot de aanleg van de tuinen”, zegt Mark. Gemma vult aan: “Ik denk dat je de buurt over twee jaar niet meer herkend. Momenteel is er veel reuring door allerlei bouwactiviteiten, ook de bouw van Zuiderlei zal binnenkort beginnen. Daarom genieten we nu nog maar even van het weidse uitzicht.”

 

Volgende bouwfase De Lanen nog duurzamer!

Voor de tweede fase van De Lanen zetten de ontwikkelaars nog een tandje bij. Een groot gedeelte van de woningen en het openbaar gebied loopt vooruit op de eisen van ons kabinet en wordt nu al helemaal gasloos. En ook nul-op-de-meter woningen vormen geen uitzondering meer.

NOM-woningen
Momenteel is de druk op de woningmarkt hoog, de vraag naar nieuwe woningen heeft een enorme vlucht genomen. Maar de consument koopt graag voor de lange termijn, daarom wordt er volop gebouwd en gewerkt aan duurzame woningen. En in het kader van duurzaam bouwen en energiebesparing nemen ook steeds meer gemeenten nul-op-de-meter-woningen als uitgangspunt. Zo ook in De Groote Wielen. Eerder kozen woningcorporatie Zayaz en Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling al voor een duurzame oplossing door 39 NOM-woningen te ontwikkelen. “De woningen die deze zomer worden opgeleverd, hebben onder andere slimme installaties zoals zonnepanelen, zijn extra goed geïsoleerd en hebben een hogere luchtdichtheid. Goed voor het milieu en het scheelt in de portemonnee”, zegt Hein Geertsma van Hoedemakers bouw en ontwikkeling.

 

Gasloos
Het kabinet formuleerde belangrijke klimaatdoelstellingen. Uiterlijk in 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Om die te halen is afgesproken dat op zeer korte termijn al, alle nieuw te bouwen huizen niet meer op het gasnet worden aangesloten. Er zijn nog geen wettelijke regels die gasloos bouwen verplichten, maar de gemeente ’s-Hertogenbosch wil dat vooruitlopend hierop al wel gasloos wordt gebouwd bij De Lanen in de tweede fase. Dit stelt nieuwe eisen aan de architecten en ontwikkelaars, maar ook aan de bewoners en ontwikkeling van het openbaar gebied. Denk aan woningen met warmtepompen, hogere isolatiewaardes, beter isolatieglas, luchtdicht bouwen, warmte-terug-win installatie, zonnepanelen en parkeervakken met oplaadpunten. Hoe dat plan er precies uit komt te zien is nog niet bekend.

 

EPC=0
Onlangs hebben alle ontwikkelaars, de gemeente en Enexis aan tafel gezeten om over de ontwikkelingen te praten. Projectleider Cees van de Kreeke van de gemeente ’s-Hertogenbosch: “De woningen die momenteel worden gebouwd in de eerste fase hebben nog wel een gasaansluiting. Binnen de tweede fase geldt het principe: gasloos en EPC=0. Bekijk op de plattegrond fase een (grijze blokjes) en fase twee (licht groen aangeduid) binnen De Lanen.

 

Voor de woningen die nog ontworpn worden in de rest van De Lanen geldt dat die moeten voldoen aan de hogere EPC=0 eis. Gasloos bouwen met EPC=0 is qua techniek op verschillende manieren realiseerbaar.” Op dit moment wordt gewerkt aan de uitgangspunten. De komende maanden buigen de gemeente en ontwikkelaars zich over de invulling en worden alle afspraken op het gebied van duurzaamheid, gasloos bouwen, financiën en het openbaar gebied vastgelegd. Hierover wordt dit voorjaar meer duidelijkheid verwacht.

 

Voordelen
Bij de overgang naar gasloos wonen komt veel kijken. Bijvoorbeeld een andere manier van koken dan het vertrouwde gasstel. Maar denk ook aan een ander verwarmingssysteem en een andere manier om water te verwarmen. Voor het verwarmen van een woning wordt een warmtepomp vaak genoemd. Dat is een apparaat dat energie uit lucht of uit de bodem haalt en omzet in warmte voor centrale verwarming en warm tapwater. De warmtepomp verbruikt elektriciteit, afhankelijk van de grootte van de woning zal de energierekening van de stroom hoger uitvallen, als je volledig gasloos gaat wonen. “Om dat te voorkomen is het belangrijk om bij een stijgend elektriciteitsgebruik te investeren in zonnepanelen. Zo kan je de energie die voor de warmtepomp nodig is, zelf opwekken. De uiteindelijke winst komt uit verder te ontwikkelen installaties. We verwachten nog meer innovatie door producenten van deze apparaten”, zegt Cees Robbemondt van Van Wanrooij projectontwikkeling.

 

Ontwikkelingen binnen De Lanen

De bouw van De Lanen gaat verder, een unieke woonbuurt met een grote diversiteit aan woningen. De eerste huizen worden deze maand al opgeleverd.

De Lanen Zuid
Heijmans Vastgoed realiseert in een groene en waterrijke omgeving 12 rij- en hoekwoningen, waarvan al een aantal in optie of verkocht zijn. Gelegen aan de Groote Wielenplas komen, met een weidse blik over het water en aan een autovrije parkzone 5 verandawoningen. Aan de singel met een tuin op het zuiden komen 7 singelwoningen. De woningen zullen worden uitgerust met Heijmans SlimWonen en brengt waardoor het huis van de toekomst binnen handbereik. Bekijk het beschikbare woningaanbod op de website  of contact op met Het Waare Huis.

 

In opdracht van woningbouwvereniging Zayaz realiseert Heijmans hier ook 21 sociale huurwoningen. Oplevering wordt in de zomer verwacht.

 

ZuiderLei
ZuiderLei is een ontwikkeling van AM voor Hertogbouw en wordt in drie fasen gerealiseerd. Deze locatie ligt op de meest zuidelijke punt in de Lanen met een schitterend uitzicht over de waterplas.

De eerste fase ‘Thuis aan de Singel’ telt 27 koopwoningen aan de Lunersingel. Er zijn nog rijwoningen beschikbaar in twee typen: het traditionele type Appelvink en het type Bladkoning met een extra grote zolder en dakkapel. Beide met keuze uit verschillende gevelindelingen. De woningen hebben op alle woonlagen vloerverwarming en een tuin op het zuiden. Verkoopprijs vanaf € 274.950,- vrij op naam.

 

In fase 2 ‘Thuis aan De Laantjes’ zijn 28 ruime hof- en twee-onder-een-kapwoningen in verkoop. De hofwoningen hebben een sfeervolle veranda aan het groen. De twee-onder-een-kapwoningen zijn er met een garage of een grote zij-uitbouw. Verkoopprijs van € 289.900,- tot en met € 464.900,- vrij op naam.

 

Fase 3 ‘Thuis aan de Waterkant’ is nog in ontwikkeling. Later dit jaar zullen de 27 riante twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen in verkoop komen. Variërend in uitstraling en met diversiteit in de indeling, maar allen met een groot terras aan de voorzijde. Voorlopige prijsindicatie vanaf circa € 550.000,-  vrij op naam.

 

De virtuele tour op de website geeft je alvast een goede indruk van de woningen en ligging. De verkoop is in handen bij Boumij Makelaars en Het Waare Huis.

 

Parktuinen
Na een feestelijke opening op 3 maart kunnen bewoners via de nieuwe brug vanuit de Hoven naar De Lanen oversteken. Mooi op tijd voor de eerste bewoners van deze woonbuurt, die binnenkort hun woning kunnen betrekken. Hoedemakers bouw en ontwikkeling levert de eerste woningen in Parktuinen namelijk in maart op.

 

Inmiddels is al de derde fase van Parktuinen in verkoop. Er zijn nog enkele tussenwoningen te koop. Ruime huizen met grote tuinen. Bovendien is er veel maatwerk mogelijk om je persoonlijke woonwensen te realiseren. Verder wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een volgende fase. Kijk op de website. Hier kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief!

 

Het Goede leven in De Lanen
Alle woningen in dit plan van Van Wanrooij zijn verkocht en naar verwachting zal de eerste paal half juni de grond in gaan. De voorbereidingen voor de 20 woningen in fase 2 wordt binnenkort opgestart.

 

Ook worden alle woningen in fase 2 gasloos opgeleverd, bijzonder, want dat maakt De Lanen hiermee de eerste gasloze wijk in Den Bosch en omgeving.

Volg het project via de website en blijf op de hoogte van het nieuws en de ontwikkelingen.

 

De Groote Lanen
De verkoop van De Groote Lanen is inmiddels in volle gang en het project is enthousiast ontvangen. De meeste woningen zijn reeds verkocht en de koopovereenkomsten worden ondertekend. De Groote Lanen kenmerkt zich door de diversiteit aan woningtypen. Aan de markante Koornwaardlaan staat het individuele karakter van de woningen voorop. Riante vrijstaande woningen en exclusieve twee-onder-één-kapwoningen op royale brede percelen, waardoor groen en statig wonen op bijzondere wijze worden gecombineerd. Aan de oostzijde biedt het project ruimte aan diverse woningtypen met diepe zonovergoten tuinen. Benieuwd welke woningen nog beschikbaar zijn? Kijk op de website.

3 maart open Huis in Parktuinen

Bezoek De Lanen in nieuwbouwwijk De Groote Wielen op 3 maart aanstaande tussen 11.00 en 14.00 uur en neem een kijkje in één van de eerste woningen die daar gebouwd worden. Ervaar de sfeer en ruimte, drink een kop koffie en stel al je vragen. Medewerkers van Hoedemakers en makelaarskantoor Het Waare Huis staan je graag te woord.

In de nieuwe woonbuurt De Lanen worden door Hoedemakers bouw en ontwikkeling gefaseerd ruim 300 woningen gebouwd. Op dit moment zijn er nog enkele woningen beschikbaar in Parktuinen 1C die qua ruimte en indeling vergelijkbaar zijn met de woning die wordt open gesteld. Heb je interesse in één van de nog beschikbare woningen, dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Je bent van harte welkom!

 

Breng jij op 3 maart tussen 11.00 en 14.00 uur ook een bezoekje aan het open Huis in Parktuinen? Bewegwijzering leid je via de Blauwe Sluisweg, Hustenweg en Koornwaardlaan naar de plaats van bestemming. Of loop even door nadat je de nieuwe brug tussen De Hoven en De Lanen hebt overgestoken, die op dezelfde dag tussen 11.00 en 13.00 uur wordt geopend. De koffie staat klaar!

Toevallig viel ons oog op De Groote Wielen

Nu nog woonachtig in Oss, nog dit jaar zullen Tom (32) en Marjolein (31) verhuizen naar De Groote Wielen in Rosmalen. Ze verlaten hun vertrouwde stad en nemen hun intrek in een nieuwbouwwoning in plan Parktuinen binnen De Lanen. Enigszins per toeval, want een Facebook bericht trok hun aandacht…

Aandachtstrekker
Na ruim vijf jaar wonen in het centrum van Nijmegen zijn Ossenaar Tom en de Maasbommelse Marjolein toe aan een volgende stap. Ze waren al langer op zoek naar een instapklare woning, maar wilden geen overhaaste keuze maken. Marjolein: “De woningmarkt in Nijmegen (ten zuiden van de Waal) bestaat voornamelijk uit bestaande bouw, wat maakt dat je veel moet investeren wil je het huis up-to-date maken. Lent (Nijmegen Noord) was voor ons geen optie.” Maar tijdens het scrollen door zijn Facebook tijdlijn zag Tom een bericht over De Lanen voorbij komen. Het beeld, een natuurachtig plaatje, trok direct zijn aandacht. “Dat was voor mij een trigger om verder te kijken en mijzelf te verdiepen in de buurt binnen De Groote Wielen”, zegt Tom.

 

Plekje in het hart van de wijk
Het stel is ingeloot voor een woning binnen Parktuinen fase b. Wat hen beide aansprak, naast het type woning, is de locatie. “Het is inderdaad nieuwbouw, maar wel in het buitengebied van De Groote Wielen. Binnen het plan is veel aandacht voor natuur, zo worden er veel groenstroken met bomen en planten aangelegd. Prettig om te wandelen of te fietsen”, zegt Marjolein enthousiast. Tom vult haar aan: “Ook de ruime opzet van de buurt is prettig. Zo zitten we dadelijk niet dicht op elkaar en wordt er in de toekomst aan de noordkant niet meer gebouwd. Het is een fijne gedachte dat de max qua bouwplannen hiermee bereikt is. En wat te denken van de ligging? Deze is uitstekend! Dichtbij het centrum voor de dagelijkse boodschappen en uitvalswegen.” Voor Marjolein, die werkt als docent op een school in Oss, ideaal. “Vanuit onze nieuwe woning ben ik straks vrij snel op het station of op de snelweg. Dat is echt een pluspunt!”

 

Het schiet al op…
Inmiddels leven de vorderingen en ontwikkelingen binnen het plan enorm onder de toekomstige bewoners. Zo hebben zij een besloten Facebook groep. Tom: “Het leuke is dat we al betrokken worden voordat de wijk wordt opgeleverd en wij er gaan wonen. Bijvoorbeeld door de uitnodiging die we onlangs kregen voor de opening van de brug op 3 maart.”

 

Tom en Marjolein verwachten de sleutel van hun woning dit najaar. “Het is leuk om nu al bezig te zijn met de inrichting. Zo moeten we nu al beslissingen maken over de ruwbouw; van keuken tot badkamer. Maar we zien dat de eerste fase van het plan al aardig vordert, dat maakt ons dus nog enthousiaster!”, zegt Tom.

Opening brug over de Groote Wielenplas

Het is zover! Op zaterdag 3 maart wordt de brug over de Groote Wielenplas geopend. Gemeente ’s-Hertogenbosch nodigt alle omwonenden van harte uit om bij de officiële opening aanwezig te zijn. Staat het al in jouw agenda?  

Verbinden
De brug over de Groote Wielenplas, de brug over de Lage Ring en de aansluitende wegen zijn klaar. Daarmee is de bereikbaarheid van De Lanen een feit. Ook krijgen de eerste bewoners begin maart de sleutel van hun woning in De Lanen. Op dat moment wordt de nieuwe woonbuurt feestelijk ontsloten.

 

Niet voor niets is het thema van de opening ‘verbinden’. Want hiermee verbinden we niet alleen de buurten, het gaat ook om het verbinden van bewoners en verbinden van bewoners met organisaties in De Groote Wielen.

 

Programma
Zaterdag 3 maart 11.00 – 13.00 uur
11.00 uur Ontvangst met een drankje in de tent aan de zuidzijde van de brug bij de Tertsweg.
11.15 uur Welkom door wethouder Logister.
11.30 uur Feestelijke opening van de brug.
12.00 uur Hapje en drankje aan de noordzijde van de brug.

 

Aanmelden
Als jij erbij wilt zijn, laat het dan weten vóór maandag 26 februari door een e-mail te sturen naar brug_grootewielenplas@s-hertogenbosch.nl Geef daarbij aan of je met één of twee personen komt.

22 december: start verkoop De Groote Lanen

Aan de markante Koornwaardlaan en ten oosten hiervan verreist De Groote Lanen, waarbij groen en statig wonen op bijzondere wijze worden gecombineerd. Van den Bosch Vastgoed realiseert diverse woningtypen waarbij ruimte en een individueel karakter het uitgangspunt zijn.

De diversiteit aan woningtypen maakt dit bijzondere project uniek. Aan de markante Koornwaardlaan staat het individuele karakter van de woningen voorop. Riante vrijstaande woningen en exclusieve twee-onder-één-kapwoningen op royale brede percelen, waardoor groen en statig wonen op bijzondere wijze worden gecombineerd. Aan de oostzijde biedt het project ruimte aan diverse woningtypen met diepe zonovergoten tuinen.

 

De inschrijfperiode sluit op 9 januari 2018. Zorgt u ervoor dat het voorkeursformulier tijdig bij Boumij Makelaars is ontvangen. Voor meer informatie: www.degrootelanen.nl

Verkoop van fase 2 – Thuis aan de Laantjes – is gestart!

Deze fase bestaat uit 6 geschakelde twee-onder-één kapwoningen met garage, 12 geschakelde twee-onder-één kapwoningen met zij-uitbouw en 10 woningen met veranda aan een groene hofje.

Je kun je inschrijven voor een woning via deze link. De link brengt je naar de pagina waar de inschrijfprocedure verder wordt uitgelegd en hoe je jezelf definitief in kunt schrijven voor een woning van project ZuiderLei – fase Thuis aan de Laantjes.

 

De inschrijftermijn loopt tot en met 8 januari 2018 12:00 uur. Vervolgens vindt de toewijzing plaats op basis van de online inschrijvingen. Als er een woning toegewezen wordt, dan neemt de makelaar contact op om een verkoopgesprek in te plannen. Het zou kunnen zijn dat je onverhoopt geen woning toegewezen krijgt. Je komt dan op de reservelijst.

 

Meer weten?
Alle informatie zoals plattegronden, prijzen, technische omschrijving en de keuzemogelijkheden staan op de website. Liever een persoonlijke toelichting door een van de makelaars? Dat kan uiteraard ook.

Vind je droomhuis in De Lanen

De Lanen is een populaire jonge buurt die uniek is door haar aantrekkelijke ligging en goede bereikbaarheid. Er komt een gevarieerd aanbod aan woonmogelijkheden in een groene omgeving en een dorpse sfeer. “De woningen zijn zeer gewild en dus snel verkocht, de bouw van veel woningen is al gestart en het eerste project wordt zelfs begin volgend jaar al opgeleverd. We zien De Groote Wielen groeien en steeds mooier worden!” zegt Cees van de Kreeke, projectleider bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Zuiderlei
Recent is de verkoop van de eerste fase van project Zuiderlei gestart! De 27 rijwoningen staan garant voor ruimte en comfort. De woningen hebben vrij zicht op de Lunersingel en hebben een ruime achtertuin op het zuiden. Wil jij wonen in een rijwoning in De Groote Wielen? Dan is dit een unieke kans! Bekijk het beschikbare woningaanbod op de website.

 

Parktuinen
Op 26 oktober startte de verkoop van alweer de derde fase in het populaire project Parktuinen. Ontwikkelaar Hein Geertsma van Hoedemakers: “Er werkten drie architecten aan het plan en dat zie je terug in de onderscheidende woningontwerpen.  Bovendien bieden we veel ruimte om persoonlijke woonwensen te realiseren.“ Wil je wonen in een tussenwoning, twee-onder-een-kap of vrijstaande woning? Het kan allemaal in Parktuinen. Interesse? Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar.

De Groote Lanen
Van den Bosch Vastgoed heeft de verkoopstukken van het kleinschalige project De Groote Lanen uitgewerkt en dat wil zeggen dat deze woningen komende maand in verkoop gaan. Aan de markante Koornwaardlaan staat het individuele karakter van de woningen voorop. Riante vrijstaande woningen en exclusieve twee-onder-één-kapwoningen op royale brede percelen, waar groen en statig wonen op bijzondere wijze worden gecombineerd. Aan de oostzijde biedt het project ruimte aan diverse woningtypen met diepe zonovergoten tuinen. Interesse?

 

Parklanen
Project Parklanen van KlokWonen is helemaal uitverkocht. De ontwikkelaar is nu bezig met de bouw van de vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen. Ook de eerste werkzaamheden voor de rij- en hoekwoningen zijn inmiddels gestart. De verwachting is dat voor de bouwvak al een deel van het totale project wordt opgeleverd.

 

Het Goede Leven in De Lanen
Alle koopwoningen binnen plan Het Goede Leven in De Lanen van Van Wanrooij projectontwikkeling zijn verkocht. “De start verkoop was rond de bouwvakvakantie en sloeg goed aan! Opvallend was de goede respons op de tweekappers.” laat projectleider Cees Robbemondt weten. Naar verwachting wordt de omgevingsvergunning op korte termijn verleend. Naast 19 koopwoningen bestaat het plan nog uit 12 sociale huurwoningen voor Zayaz en 13 beleggershuurwoningen welke verkocht zijn aan Borgdonck O.G. Zodra meer bekend is over de oplevering zal de huurderswerving starten.

 

Entree De Lanen bijna voltooid

Het zal je niet zijn ontgaan, de bouw van de Rietkraagbrug. De werkzaamheden aan de brug over de Groote Wielenplas zijn bijna afgerond. Binnenkort kun je dit bouwwerk zelf uitproberen.

De aangrenzende wegen zijn bijna klaar. Colijn Beton- en Waterbouw verwijdert medio december de bouwketen aan de noordzijde van de plas.

 

De brug over de Groote Wielenplas wordt voor verkeer opengesteld zodra de eerste woningen in De Lanen worden opgeleverd. Naar verwachting gebeurt dat eind februari 2018. Tot die tijd wordt de brug afgezet met hekken.

 

Ook de entree vanaf de Blauwe Sluisweg is bijna gereed. Uiteraard zal de opening van de ingang en de openstelling van de brug een feestelijk moment zijn. Binnenkort meer hierover op de website.