Parktuinen groeit

Het begin is gemaakt: de boorpalen zitten in de grond en daarmee is Hoedemakers bouw en ontwikkeling begonnen met de bouw van 19 nieuwe woningen in Parktuinen. Een goed moment om dat te vieren met alle toekomstige bewoners én om nieuw aanbod in dit mooie project aan te kondigen!

De nieuwe woningen maken onderdeel uit van Parktuinen fase 2 en zijn ontworpen door dezelfde architecten als de eerdere woningen in dit nieuwbouwplan. Mooie, diverse ontwerpen die samen een gevarieerde en mooie wijk vormen. Nieuw in dit plandeel en in De Groote Wielen is dat de woningen gasloos worden uitgevoerd. De woningen zijn bovendien zeer energiezuinig (EPC=0). Daardoor genieten de bewoners straks van een comfortabel huis, zeer lage energielasten en alle andere voordelen van nieuwbouw.

 

Nieuwe woningen
Nieuwsgierig naar de woningen en mogelijkheden? Er is in deze fase nog één woning beschikbaar. De medewerkers van makelaarskantoor Het Waare Huis kunnen je hier alles over vertellen. Daarnaast is Hoedemakers bouw en ontwikkeling druk bezig met de voorbereidingen van 26 nieuwe woningen in dit project. Binnenkort meer informatie hierover! Houdt www.parktuinen.nu en Facebookpagina in de gaten en blijf op de hoogte.

 

Parklanen fase 2 komt er aan

Dit betekent dat er nieuwe woningen komen in De Lanen! Ben jij dus nog op zoek naar een woning in De Grootte Wielen, dan is het slim om Parklanen in de gaten te houden. De tweede fase bestaat uit veel verschillende woningtypes: van twee-onder-een-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen tot vrijstaande woningen.

In de tweede helft van november verwachten de samenwerkende ontwikkelaars KlokGroep en Van den Bosch de eerste woningschetsen te kunnen delen, om een beeld te geven van de nieuwste woningen. Ook wordt dan de planning met onder meer de start datum van de pre sale bekend. De verwachting is dat de woningen in het voorjaar van 2020 in verkoop gaan. Nu al meer weten? Bekijk de website of volg het project via Facebook.

 

Hartje de Lanen in rap tempo uitverkocht!

De laatste handtekening wordt gezet en daarmee is Hartje de lanen in rap tempo uitverkocht. In dit plan, van  Janssen de Jong Projectontwikkeling, midden in wijkdeel de Lanen, realiseert Janssen de Jong binnenkort 20 eigentijdse levensloopbestendige woningen.

Kenmerkend is het gevarieerde straatbeeld met verschillende kleuren gevelsteen, houten gevelbekleding en moderne accenten in de dakkapellen. De woningen zijn gasloos, duurzaam en uiterst comfortabel. Wonen, slapen, koken, eten en douchen doe je hier allemaal op de begane grond. De kopers van Hartje de Lanen gaan een fijne onbezorgde toekomst tegemoet!

 

Planning
Zodra de omgevingsvergunningsprocedure is doorlopen zullen we alle kopers informeren met een zogenaamde hoerabrief. Daarin kondigen we de officiele start van de bouw aan, afhankelijk van de procedure verwachten we deze brief dit najaar te versturen. Het transport bij de notaris kan vanaf dat moment worden ingepland. De informatieve gesprekken met de kopersbegeleidster worden op dit moment al volop gevoerd. We kijken er al naar uit om met alle kopers het glas te heffen tijdens de start bouw viering van het project.

Start verkoop: Zuiderlei

De verkoop van ZuiderLei is gestart. Download de brochure, prijslijst en alle overige relevante info via www.zuiderlei.nl. Online inschrijven kan tot en met zondag 13 oktober.

Verdeeld over de oever komen er 22 twee-onder-een-kapwoningen en 5 vrijstaande villa’s. De woningen liggen allemaal aan de groene buitenrand van het project Zuiderlei aan de Groote Wielen plas. Er zijn volop verschillen in details, kleur en kaprichting en juist deze variatie geeft Zuiderlei haar charme. Lees hier meer over wonen aan de waterkant.

 

Op vrijdag 4 oktober gaat de verkoop van start. Bekijk hier het woningaanbod aan de waterkant. Inschrijven kan nog tot en met zondag 13 oktober 2019.

 

Nog vragen? Breng dan een bezoek aan de Meet & Greet morgen, dinsdag 8 oktober bij Dura Vermeer, Pettelaarpark 1 te ‘s-Hertogenbosch. Het projectteam van Zuiderlei is aanwezig om alle informatie te geven over de bouw en inrichtingsmogelijkheden. Uiteraard zijn ook de makelaars van Boumij Makelaars en Het Waare Huis Makelaars, dé makelaar van Rosmalen en regio den Bosch aanwezig.

Familie De Vlam kiest voor duurzaam wonen in Parktuinen

Familie de Vlam bestaat uit Desiree en Danny en hun kinderen Devon (4) en Delphie (1). Ze wonen al acht jaar met veel plezier in buurt De Hoven in wijk De Groote Wielen, maar zijn toe aan een groter huis. Danny: “We hebben eerst in de bestaande bouw gezocht, maar nieuwbouw past het beste bij ons. Vooral nieuwe technologieën zoals zonnepanelen en een warmtepomp vinden we erg belangrijk.”

Gemoedelijk en prettig
Danny en Desiree vinden De Groote Wielen een fijne wijk. “De sfeer is altijd gemoedelijk en prettig, mensen staan voor elkaar klaar. Er is genoeg ruimte om te wonen en activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld aan de mooie waterplas. Snel even naar de winkel of naar de speeltuin. Het is allemaal om de hoek. Als je de wijk uit moet, is dat geen probleem. In enkele minuten sta je in het centrum van Rosmalen of rijd je op de A2. Dat laatste is voor ons werk in en rond ’s-Hertogenbosch wel zo handig”, aldus Desiree.

 

Toekomstbestendige woning

Ze wilden beiden graag in De Groote Wielen blijven wonen. Desiree legt uit: “Onze kinderen zitten in de wijk op school, onze beide ouders wonen in de buurt en we hebben hier ons sociale netwerk opgebouwd. Vandaar dat we alle ontwikkelingen op het gebied van nieuwbouw in onze omgeving op de voet gevolgd hebben. Zo kwamen de plannen van Parktuinen op ons pad. Vooral de grote voordelen van nieuwbouw gaven de doorslag. Deze mooie hoekwoning Magnolia heeft alle ruimte die we zochten, zowel binnen als buiten. En we konden de woning naar onze eigen wensen indelen. Bovendien hebben we straks de nieuwste technologie voor energiezuinig wonen in onze woning verwerkt, we zijn dus helemaal klaar voor de toekomst.”

 

Goede begeleiding

Nieuwbouw betekent ook veel keuzes maken. “Gelukkig hebben we daar al ervaring mee bij onze huidige woning. We weten dus al heel goed waar we op moeten letten. Zo hebben we deze keer direct voor een uitbouw gekozen. Uit praktisch oogpunt, maar ook omdat de meerwerkprijzen bij Hoedemakers alleszins redelijk zijn”, vindt Danny. Bij Hoedemakers hebben alle kopers een vaste kopersbegeleider die eventueel kan helpen bij de maatwerkopties. Er zijn regelmatig open dagen op de bouwplaats en er is een online systeem waarin steeds het laatste bouwnieuws te vinden is. Desiree: “Al onze vragen en wensen kunnen we dus goed kwijt en daarin wordt prima met ons meegedacht. Wij zijn daar zeer tevreden over!”

 

Meer over Parktuinen op www.parktuinen.nu 

Inloopbijeenkomst woonrijp maken Bankirai en Koornwaardlaan

De gemeente ’s-Hertogenbosch start binnenkort met het woonrijp maken van een deel van Bankirai en de Koornwaardlaan in De Lanen. Het gaat dan in eerste instantie om het aanleggen van voetpaden en parkeerstroken. Zodra er geen bouwverkeer meer komt worden ook de bouwwegen vervangen door definitieve bestrating. Ook plaatst de gemeente definitieve verlichting en planten.  

Inloopbijeenkomst
Kom je te wonen in het aangegeven gebied? Dan ben je welkom om de inloopbijeenkomst bij te wonen, waarbij de projectleider en de ontwerper aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over de nieuwe buurt en openbare ruimte.

 

Datum: dinsdag 24 september van 18.00 tot 19.30 uur. Je kunt op elk moment tussen 18.00 en 19.30 uur binnenlopen.
Locatie: Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5, 5245 NB in Rosmalen

 

Advies aanleg inrit
De gemeente start met de aanleg van het trottoir en de parkeervakken zodra alle bewoners in een huizenblok in hun nieuwe woning wonen. Daarom ook het advies om te wachten met de aanleg van een definitieve inrit en tuin totdat de stoep klaar is. Dit voorkomt dat de inrit straks niet aansluit op de stoep en dat dit later aangepast moet worden.

 

Planning
Een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden ontvangen bewoners een brief met specifiek informatie en de planning. Nu al vragen over het woonrijp maken van De Lanen? Kom dan vooral naar de inloopbijeenkomst, of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl onder vermelding van ‘woonrijp maken De Lanen’.

 

Zelfbouwkavels De Lanen in verkoop

Droom jij ervan om zelf een huis te bouwen in De Lanen? Dan kan! De gemeente ‘s-Hertogenbosch verkoopt 10 zelfbouwkavels. Laat je informeren op de informatieavond, donderdag 12 september. Of schrijf jezelf voor 30 september in.

Vrijstaand of twee-onder-een-kap
De kavels aan de Koornwaardlaan zijn ruim opgezet met losse bebouwing, grote voortuinen en gevarieerde woningen met een dorps karakter. Zes kavels zijn voor realisatie van een vrijstaande woning. De overige vier voor twee-onder-een-kapwoningen.

 
Alle kavels variëren in grootte van 315 tot 550 m2. Prijzen vanaf €126.000,- exclusief BTW, €152.460,- inclusief BTW. Specifieke informatie over elk van de kavels kun je vinden in de kavelpaspoorten onder kopje downloads. Alle informatie over de verkoopprocedure lees je in het document informatie verkoopprocedure. Je hebt tot en met 30 september 12.00 uur de tijd om je in te schrijven voor de loting.

 
Informatieavond  
Interesse in een twee-onder-een-kapwoning? Dan ga je een samenwerking aan met een andere partij die het kavel naast je wil kopen. Het is een mooie kans om bijvoorbeeld samen met een kennis, vriend of familielid de ontwikkeling van jullie droomwoningen op te pakken! Heb je nog geen duobouwer, dan kun je een eventuele medebouwer ontmoeten tijdens de informatiebijeenkomst op 12 september. Van 17.00 tot 20.00 uur praat de gemeente je bij over de bouwmogelijkheden, duurzaam bouwen, beeldkwaliteit, welstand en de doorlooptijd van de reserveringsperiode tot aan levering c.q. start bouw. Meld je aan voor deze bijeenkomst door een mail te sturen via dit digitale formulier. Vermeld daarbij graag met hoeveel personen je aanwezig bent.

Verlenging fietspad Hemaalpad

Van 16 september tot 4 oktober werkt de gemeente ’s-Hertogenbosch aan de verlenging van het fietspad Hemaalpad. Het pad wordt verlengd tot aan de Bundersteeg en krijgt een fietsoversteek met tussenstop. Hiermee wordt de voorzien in de behoefte van de fietser; een kortere fietsafstand. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer tijdelijk omgeleid.

Planning
Van maandag 16 september tot en met vrijdag 29 september is de kruising Laaghemaal/Canadasingel afgesloten. Het Laaghemaal zelf is open. Je kunt de wijk inrijden via een tijdelijke doorsteek die wordt gemaakt. Daarnaast zorgt de gemeente voor een tijdelijke doorgang via het de Meester Ceelensingel. De routes worden met gele borden aangegeven.

 

Vanaf maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober is het Laaghemaal afgesloten ter hoogte van de werkzaamheden. De omleiding wordt met gele borden aangegeven.

 

Zaterdag 5 oktober zijn de werkzaamheden afgerond en alle wegen weer open. Bij slechte weersomstandigheden kan deze planning wijzigen.

 

De werkzaamheden kunnen enige overlast geven, de gemeente doet er alles aan om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

 

Plannen plaatsing windwatermolen concreter

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil begin 2020 een windwatermolen plaatsen bij de brug naar De Lanen. De molen pompt het water uit de Groote Wielenplas om de singels in De Lanen te voeden en te voorzien van doorstroming. Dat gebeurt via een ondergrondse buis tussen de waterplas en de Lunersingel. Daarnaast wordt de pomp aangedreven door wind, wat het geheel tot een duurzame oplossing maakt.

Aandacht vestigen op duurzaamheid
De windwatermolen, met een tiphoogte van ongeveer 9 meter, zal aan de noordzijde van de Groote Wielenplas en aan de oostzijde (centrumzijde) van de Rietkraagbrug  geplaatst worden. “Een herkenbare plek. Dat is positief omdat op die wijze het principe van de watermachine zichtbaar wordt gemaakt. Een goede uitstraling en detaillering is dan wel belangrijk”, zegt Cees van de Kreeke, projectleider bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.

 

Daarnaast past de windwatermolen goed in de visie van het stedenbouwkundig plan voor het centrum van De Groote Wielen. Deze duurzame oplossing maakt onderdeel uit van het nieuw aan te leggen ‘Waterpark’ in het Centrum: de parkachtige zone aan het water.

Inloopbijeenkomst woonrijp maken Meander, Koornwaardlaan en Ulperstraat

Het volgende blok aan huizen in De Lanen wordt binnenkort opgeleverd. De gemeente ’s-Hertogenbosch start daarom met het woonrijp maken van dit deel van De Lanen. Het gaat dan in eerste instantie om het aanleggen van voetpaden en parkeerstroken. Zodra er geen bouwverkeer meer komt worden ook de bouwwegen vervangen door definitieve bestrating. Ook zal de definitieve verlichting en het groen geplant worden.

Inloopbijeenkomst
Kom je te wonen in het aangegeven gebied? Dan ben je welkom om de inloopbijeenkomst bij te wonen, waarbij de projectleider en de ontwerper aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over de nieuwe buurt en openbare ruimte.

 

Datum: woensdag 4 september van 18.00 tot 19.30 uur. Je kunt op elk moment tussen 18.00 en 19.30 uur binnenlopen.
Locatie: Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5, 5245 NB in Rosmalen

 

Advies aanleg inrit
De gemeente start met de aanleg van het trottoir en de parkeervakken zodra alle bewoners in een huizenblok in hun nieuwe huis wonen. Daarom ook het advies om te wachten met de aanleg van een definitieve inrit en tuin totdat de stoep klaar is. Dit voorkomt dat de inrit straks niet aansluit op de stoep en dat dit later aangepast moet worden.

 

Planning
Een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden ontvangen bewoners een brief met specifiek informatie en de planning. Nu al vragen over het woonrijp maken van De Lanen? Kom dan vooral naar de inloopbijeenkomst, of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl onder vermelding van ‘woonrijp maken De Lanen’.