Duurzaam wonen bespaart geld

Onder andere door klimaatveranderingen worden de bestaande energiebronnen schaarser en daarmee duurder. Er is dan ook veel aandacht voor energiebesparende en milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen en de gasloze woning. De komende jaren wordt het energiebeleid nog verder aangescherpt. Bewoners hebben enerzijds te maken met steeds meer regels en hogere energieprijzen en anderzijds moet gelet worden op de toekomst en de bijdragen die nodig zijn voor een beter milieu.

Weet jij waar je op moet letten bij de keuze voor een duurzame woning? In deze video zetten we de voordelen voor je op een rijtje. Mocht je van plan zijn om te verhuizen, weet je precies waar je aan begint!

 

video De Groote Wielen

 

Besparen, comfort en een beter klimaat
Er bestaan veel misvattingen over duurzame woningen. Claudia Bouwens, programmabegeleider Energie en Duurzaamheid bij de NEPROM: “Wanneer een woning duurzaam wordt gebouwd, gaat het over een bouwwijze die goed is voor het milieu én voor de mens. Hierbij kan je denken aan verantwoord omgaan met energie, grondstoffen, groen in je omgeving en water. De sleutel naar een duurzame woning is vooraf bewuste keuzes maken.”

 

Dankzij de invoering van het energielabel stijgt de waarde van een duurzame woning ten opzichte van een oudere woning steeds meer. Mensen kijken namelijk ook naar de maandelijkse lasten en die zullen in een duurzame woning lager zijn. “Een goede isolatie is erg belangrijk om de stookkosten te drukken. Een zuinige cv-installatie en zonnepanelen zijn een must-have. En wat dacht je van een warmtepomp?”, zegt adviseur Erik Pennings. Energiezuinig en duurzaam wonen is dus niet alleen goed voor de planeet, het biedt jou ook veel voordelen. Ook als het gaat om de financiering!

 

Aanleg eerste speelplekken in De Lanen

Woensdag 17 juli wordt een start gemaakt met de aanleg van de eerste twee speelplekken in De Lanen. Bewoners kregen eerder dit jaar de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete ontwerp. Het ontwerp van Proludic kreeg de meeste stemmen. Komende weken worden de eerste speelvoorzieningen aangelegd in de buurt van Pastelblauw en Palissander.

Winnend ontwerp
De gemeente heeft vorig jaar 3 leveranciers gevraagd een ontwerp te maken voor 9 speelplekken in De Lanen. Zeven speelplekken zijn voor de leeftijdsgroep 0-6 jaar, een voor de leeftijdsgroep 0-10 jaar en een voor de leeftijdsgroep 6-12 jaar. De 3 leveranciers gaven eind januari elk een toelichting op hun ontwerp. Daarna konden bewoners per adres een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Het ontwerp van Proludic kwam hierbij als winnaar uit de bus.

 

De eerste speelplekken voor de leeftijdsgroep 0-6 jaar zullen deze zomer gerealiseerd worden. Bekijk onderstaand de schetsontwerpen van de speelplekken.

 

Voordat de speeltoestellen geplaatst worden voert de aannemer grondwerkzaamheden uit. Dit gebeurt tussen 9 en 16 juli. Vervolgens zullen de speeltoestellen op 17 juli geplaatst zullen worden. De speelplekken worden in de periode van 22 juli tot en met 2 augustus voorzien van kunstgras, en rondom de speeltoestellen zal nieuw gras worden ingezaaid. Naar verwachting zijn beide speelplekken op vrijdag 2 augustus af.

 

Vragen?
Neem dan contact op met de heer P. Roos, projectleider van de afdeling Projectmanagement & Voorbereiding. Hij is te bereiken via 073 – 615 51 55. Of stuur een mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Aanleg speelplekken De Lanen’.

START VERKOOP WONINGEN DE LANEN

Maandag 1 juli gaat de verkoop van twaalf eengezinswoningen gelegen aan de Bankirai in het nieuwste deel van De Lanen van start! Het nieuwbouwproject bestaat uit vier hoekwoningen en acht tussenwoningen. De woningen worden gebouwd op riante percelen, zijn ruim van opzet met woonoppervlakte vanaf 126 m² en gasloos. Prijzen vanaf €315.000,-

Die dag zijn alle verkoopstukken vanaf 13:00 uur te downloaden op www.boumij.nl. Daarnaast zijn de brochures dan ook af te halen op het kantoor van Boumij (Hekellaan 6 ’S-Hertogenbosch). Indien je belangstelling hebt in een van deze woningen, dan kun je dit aangeven middels het voorkeursformulier wat op de website beschikbaar komt.

 

    

Het tweede project wat komende week in verkoop gaat is Hartje De Lanen. In het project vanuit Janssen de Jong Projectontwikkeling verrijzen 20 levensloopbestendige woningen, modern en ruim van opzet. Kenmerkend is het gevarieerde straatbeeld met verschillende kleuren gevelsteen, houten gevelbekleding en moderne accenten in de dakkapellen. De woningen zijn gasloos, uiterst duurzaam en comfortabel. Er is keuze uit een ruime tweekapper of een royale vrijstaand geschakelde woning.

 

De start verkoop zal plaats vinden op donderdag 4 juli van 16.00 tot 18.00 uur op het kantoor van Het Waare Huis (Burgemeester Nieuwenhuijzenstraat 2 Rosmalen). Geïnteresseerden kunnen de brochure en de prijslijst ophalen en de makelaars zijn aanwezig om je van alle informatie te voorzien. Of bekijk de artisit impressies op www.hartjedelanen.nl

 

     

Bouwkavels De Lanen binnenkort in verkoop

Droom jij ervan om zelf een huis te bouwen? Binnenkort kan het in De Lanen! Dit najaar gaan tien zelfbouwkavels in de verkoop. De kavels liggen aan de markante groene Koornwaardlaan: een van de centrale lanen in het gebied.

Vrijstaand of twee-onder-een-kap
In De Lanen woon je in het ‘parkmilieu’, omringd door het Kanaalpark, de polder, de Groote Wielenplas en vlakbij het toekomstige centrum. De kavels zijn ruim opgezet met losse bebouwing, grote voortuinen en gevarieerde woningen met een dorps karakter. Zes kavels zijn voor realisatie van een vrijstaande woning. De overige vier voor twee-onder-een-kapwoningen. Alle kavels variëren in grootte van 315 tot 550 m². Prijzen vanaf €126.000,- exclusief BTW.

 

Duurzaam bouwen
De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft een ambitieus doel: klimaatneutraal in 2050. Voor de gebouwde omgeving heeft zij dat streven al in 2035. Daarom stimuleren ze kopers van deze kavels om energieneutraal te bouwen. Ze bieden kopers advies en begeleiding van een externe deskundige bij de ontwikkeling van hun duurzame woning.

 

Interesse?
Begin september kun je alle informatie en de verkoopprocedure vinden op www.s-hertogenbosch.nl/bouwkavels. Als eerste op de hoogte zijn bij updates en over de verkoop? Stuur dan een mail naar bouwkavel@s-hertogenbosch.nl. Ook voor vragen kun je dit mailadres gebruiken. Liever telefonisch contact? Voor 19 juli en na 11 augustus kun je bellen naar Monique van Griensven, afdeling Wonen en Grondzaken via 06 – 31 94 21 82.

 

De Lanen in aanbouw

De Lanen kenmerkt zich door de bijzondere ligging en informele stedenbouw binnen een groene omgeving van parken en lanen. Door de grote verscheidenheid die ontstaat krijgt de buurt een eigen karakter binnen De Groote Wielen. Benieuwd naar de ontwikkelingen?

Maandag 1 juli gaat de verkoop van twaalf eengezinswoningen gelegen aan de Bankirai in het nieuwste deel van De Lanen van start! Het nieuwbouwproject bestaat uit vier hoekwoningen en acht tussenwoningen. De woningen worden gebouwd op riante percelen, zijn ruim van opzet met woonoppervlakte vanaf 126 m² en gasloos. Prijzen vanaf €315.000,-

 

Die dag zijn alle verkoopstukken vanaf 13:00 uur te downloaden op www.boumij.nl. Daarnaast zijn de brochures dan ook af te halen op het kantoor van Boumij (Hekellaan 6 ’s-Hertogenbosch). Indien je belangstelling hebt in een van deze woningen, dan kun je dit aangeven middels het voorkeursformulier wat op de website beschikbaar komt.

 

Hartje De Lanen
In het project vanuit Janssen de Jong Projectontwikkeling verrijzen 20 levensloopbestendige woningen, modern en ruim van opzet. Kenmerkend is het gevarieerde straatbeeld met verschillende kleuren gevelsteen, houten gevelbekleding en moderne accenten in de dakkapellen. De woningen zijn gasloos, uiterst duurzaam en comfortabel. Er is keuze uit een ruime tweekapper of een royale vrijstaand geschakelde woning.

 

De start verkoop zal plaats vinden op donderdag 4 juli van 16.00 tot 18.00 uur op het kantoor van Het Waare Huis (Burgemeester Nieuwenhuijzenstraat 2 Rosmalen) . Geïnteresseerden kunnen de brochure en de prijslijst ophalen en de makelaars zijn aanwezig om je van alle informatie te voorzien. Of bekijk de artisit impressies op www.hartjedelanen.nl

 

Vrije kavels
Droom jij ervan om zelf een huis te bouwen? Binnenkort kan het in De Lanen! Dit najaar gaan tien zelfbouwkavels in de verkoop. De kavels liggen aan de markante groene Koornwaardlaan: een van de centrale lanen in het gebied. De kavels zijn ruim opgezet met losse bebouwing, grote voortuinen en gevarieerde woningen met een dorps karakter. Zes kavels zijn voor realisatie van een vrijstaande woning. De overige vier voor twee-onder-een-kapwoningen. Alle kavels variëren in grootte van 315 tot 550 m². Prijzen vanaf €126.000,- exclusief BTW. Binnekort gaan de kavels in verkoop. Lees het gehele bericht via de link www.degrootewielenonline.nl/bouwkavels-de-lanen-binnenkort-verkoop/

 

Parktuinen
De prijzen van nieuwbouwproject Parktuinen 2a zijn verlaagd. Deze prijsverlaging is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij verleent een zogenoemde kwaliteitsbijdrage op de bouw van de kwalitatief hoogstaande woningen. Daarmee onderstreept de gemeente haar hoge ambities voor de bouw van goede wijken en woningen.

 

Alle nieuwe kopers profiteren via Hoedemakers bouw en ontwikkeling van dit voordeel. Ook voor de mensen die al gekocht hebben en optanten geldt de verlaagde prijs. Bekijk het aanbod op www.parktuinen.nu

 

De Lanen
Vesteda biedt 39 eengezinswoningen vrije sector te huur aan. Dit plan is onderdeel van Zuiderlei. De woningen worden aan de Lunersingel gebouwd. Er worden verschillende typen ruime huizen met een complete keuken en moderne badkamer aangeboden, vanaf € 1.134,- per maand excl. €4,- servicekosten. Nieuwsgierig? Op 3 en 10 juli staan open huizen gepland, zodat je zelf een kijkje kan komen nemen in de modelwoning. Alle info is te vinden op www.vesteda.com

 

Zuiderlei
De woningen van Thuis aan de Singel (fase 1) en Thuis aan de Laantjes (fase 2) worden inmiddels gerealiseerd. AM is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Thuis aan de Waterkant (fase 3). Op de website is er meer informatie te vinden over het toekomstige woningaanbod. Aansluitend op deze planpresentatie start zij met de daadwerkelijke verkoop, verwachting deze nazomer. Belangstelling? Je kan jezelf inschrijven op www.zuiderlei.nl

 

Het goede leven in De Lanen
De 44 woningen in fase 1 zijn verdeeld in 13 vrije sector huurwoningen, 12 sociale huurwoningen en 19 koopwoningen. De eerste (beleggers)huurwoningen zijn inmiddels opgeleverd. Van Wanrooij projectontwikkeling is momenteel bezig met de ontwikkeling van fase 2. Op de hoogte blijven kan via www.vanwanrooij.nl

 

Meer weten over de projecten? Bezoek de website www.levenindelanen.nl of volg de Facebookpagina.

 

Zuiderlei: Thuis aan de Waterkant binnenkort in verkoop

Na een succesvolle verkoop van de eerste twee fases in Zuiderlei, is het even stil geweest. Echter achter de schermen is er heel hard gewerkt aan de voltooiing van het project. Na een lange en intensieve voorbereidingsperiode presenteert AM vol trots de plannen en planning voor Thuis aan de Waterkant.

Thuis aan de Waterkant
Aan de waterkant worden in totaal 27 woningen gerealiseerd. Het aanbod bestaat uit 22 karakteristieke en grote (XL) twee-onder-een-kapwoning en 5 vrijstaande woningen. De woningen zijn allen zeer ruim van opzet (200 m² woonoppervlak) en hebben een nautisch karakter. Bovendien zijn ze op de toekomst voorbereid (gasloos) en duurzaam ontwikkeld. Elke woning beschikt standaard over zonnepanelen en is voorzien van een warmtepomp. Zo ervaar je rust, ruimte en duurzaamheid op de mooiste plek!

 

Online planpresentatie
Op korte termijn staan de woningtypes inclusief de woningplattegronden, artist impressions en koopsomindicaties online. Aansluitend op de planpresentatie kunnen we starten met de daadwerkelijke verkoop, verwachting nazomer 2019.

 

Via deze link blijf je de hoogte over het te verwachten aanbod van woningen in Thuis aan de Waterkant in Zuiderlei. Een preview van het aanbod kun je ook binnenkort verwachten.

Inloopbijeenkomst woonrijp maken Lunersingel – Pastelblauw

Het volgende blok van huizen in De Lanen wordt binnenkort opgeleverd. De gemeente ’s-Hertogenbosch start daarom met het woonrijp maken van dit deel. Het gaat dan in eerste instantie om het aanleggen van voetpaden en parkeerstroken. Zodra er geen bouwverkeer meer komt worden ook de bouwwegen vervangen door definitieve bestrating. Ook zal de definitieve verlichting en groen worden geplant.

Inloopbijeenkomst
Kom jij te wonen in het hierboven aangegeven gebied? Dan nodigt de gemeente ’s-Hertogenbosch jou uit voor een inloopbijeenkomst op dinsdag 25 juni om je te informeren over de openbare ruimte in jouw buurt.

 

Je kunt op elk moment tussen 18.00 en 19.30 uur binnenlopen bij Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5 in Rosmalen. De projectleider en de ontwerper zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over de nieuwe buurt.

 

Advies aanleg inrit
De gemeente start met de aanleg van het trottoir en de parkeervakken zodra alle bewoners in een huizenblok in hun nieuwe huis wonen. Wij adviseren je te wachten met de aanleg van een definitieve inrit en tuin totdat de stoep klaar is. Zo voorkom je dat de inrit straks niet aansluit op de stoep en dat je dit later moet aanpassen.

 

Planning
Een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden ontvangen bewoners een brief met de planning en wat de gemeente precies gaan doen. Je krijgt dan ook de contactgegevens van de aannemer en de opzichter die het werk gaan uitvoeren en begeleiden.

 

Vragen?
Heb je vragen over het woonrijp maken van De Lanen? Kom dan vooral naar de inloopbijeenkomst, of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl onder vermelding van ‘woonrijp maken De Lanen’.

 

15 juni Open huis in Parktuinen

Uit de reacties op de kijkdagen blijkt iedere keer weer dat klanten het prettig vinden om een nieuwbouwproject te bezoeken en letterlijk door een woning te lopen. Dat geeft veel meer informatie over het ontwerp, de toegepaste materialen, licht en ruimte dan een bouwtekening kan bieden. Vandaar dat Hoedemakers bouw en ontwikkeling op zaterdag 15 juni een kijkdag organiseert in één van hun nieuwbouwwoningen.

Wonen in Parktuinen
Wil jij ook een stap maken binnen De Groote Wielen of heb je interesse om in deze mooie en leuke wijk te wonen? Op dit moment zijn er nog enkele woningen beschikbaar in Parktuinen fase 2A. Meer weten of op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Neem dan een kijkje op www.parktuinen.nu.

 

Lage energielasten
De woningen in Parktuinen worden gasloos en zéér energiezuinig uitgevoerd. De zonnepanelen wekken voldoende energie op voor het gebouwgebonden elektraverbruik. Dat scheelt aanzienlijk in de energielasten!

 

Kom jij ook een kijkje nemen?
Je bent van harte welkom op zaterdag 15 juni 2019 tussen 10.00 en 14.00 uur aan de Koornwaardlaan 34 in Rosmalen. Ervaar de sfeer en ruimte en stel al je vragen. Medewerkers van Hoedemakers en makelaarskantoor Het Waare Huis staan je graag te woord.

 

Natuur in de stad!

Johan Mees is al ruim 10 jaar werkzaam als stadsecoloog voor de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Bosschenaar kent het gebied op zijn duimpje en voor hem houdt de natuur niet op waar de stad begint. Sterker nog, stadsnatuur is volgens hem een leefgebied voor de meest uiteenlopende planten- en diersoorten. Iets wat hij ook zo ervaart in De Groote Wielen.

“Als stadsecoloog is het mijn taak om de natuur in de gemeente te beschermen. Dit sluit aan bij de gemeentelijke ecologische stadsvisie en het thema ‘vergroenen’. Daarnaast ben ik betrokken bij een breed scala aan adviestrajecten voor projectontwikkelaars, aannemers en woningcorporaties. Want natuur en wonen kan prima samengaan”, zegt Johan enthousiast.

grote plas ganzen

Natuurlijk leefgebied
Naast het behouden en versterken van de natuur, is verbinden een belangrijk onderdeel binnen zijn functie. Johan: “Bij het ontwikkelingen van nieuwe woonplekken kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld natuurlijke elementen verwerken in hun plannen. Denk aan groene daken of het aanleggen van parken. Dat zorgt voor een gezondere leefomgeving voor de bewoners, terwijl je tegelijk het leefgebied van de plant- en diersoorten uitbreidt.”

 

De Groote Wielen is hier een mooi voorbeeld van. “In deze nieuwbouwwijk zie je dat stedelijke ontwikkeling samengaat met de natuur. Kijk naar de watermachine en het moeras aan de oostkant van de wijk met haar vele vogelsoorten en bevers. Vaak zie ik buurtbewoners foto’s maken als de beestjes zich laten zien omdat ze het bijzonder vinden. En ze hebben gelijk, want de bever kwam afgelopen 10 jaar niet meer voor in Den Bosch. Daarvoor was hij lange tijd uitgestorven. Het beestje verspreidt zich via sloten en waterlopen en wordt nu ook regelmatig gespot in woonwijk. Daarnaast hebben we in het moerasgebied een oeverzwaluwwand aangelegd, op deze plek komen oeverzwaluwen jaarlijks terug na een lange tocht uit Afrika. Deze bijzondere verschijningen trekken ook mensen van verder weg aan. Zo komen er jaarlijks vele mensen vanuit het hele land om baardmannetjes, die in het riet broeden, te fotograferen. Ik kan dus volmondig zeggen dat een woonwijk samen kan gaan met natuur”, laat Johan weten.

lepelaarBaardmannetje

Links afgebeeld een baardmannetje en rechts de lepelaar. Beide vogels zijn recent nog gezien in de wijk.
Natuurfotografie: Diane van Veen

Open Huis huurwoningen de Lanen

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vanaf mei zal zij, in drie fases, 39 eengezinswoningen vrije sector woningen in De Lanen te huur aanbieden.

Huurwoningen met karakter
Er worden verschillende typen ruime huizen met een complete keuken en moderne badkamer aangeboden, vanaf € 1.134,- per maand excl. €4,- servicekosten. In detaillering en in materialisatie van de woning wordt een hoogwaardige uitstraling gerealiseerd. Ook goed om te weten is dat de woningen energielabel A+ hebben en vloerverwarming aanwezig is die zorgt voor een aangenaam en constant binnenklimaat.
Interesse? Kom dan naar het open huis. Je bent vrijdag 19 april tussen 13.00 en 15.00 uur welkom een kijkje te komen nemen in de modelwoning aan de Lunersingel 73 in Rosmalen.

 

Tijdens het open huis staat de verhuurmakelaar klaar om vragen te beantwoorden. Uiteraard kun je ook direct jouw woonwens doorgeven.

 

Huurwens
Indien je nog niet bent inschreven, schrijf je alsnog in. Kandidaten die bij Vesteda zijn inschreven krijgen voorrang in de verhuurprocedure. Of kijk voor meer informatie op de website.