Het eerste deelgebied in ZuiderLei

De ontwerpen van de eerste woonfase - Wonen aan de Singel - zijn nagenoeg afgerond. Zoals eerder aangekondigd zal de verkoop na de zomer starten.

Eind juli kun je al een eerste indruk krijgen; dan wordt de eerste fase online gepresenteerd. Daarbij is meer informatie beschikbaar inclusief schetsen van de woningplattegronden, nieuw beeldmateriaal en koopsomindicaties.

 

Bekijk de website voor meer informatie.

 

Start verkoop het goede leven in De Lanen: 12 juli

Woensdag 12 juli, vanaf 16.00 start de verkoop van 19 sfeervolle woningen in project De Lanen in De Groote Wielen, nabij Den Bosch. Je bent die dag van harte welkom op het kantoor van Boumij Makelaars (Hekellaan 6, Den Bosch). Het Woon!magazine, de prijslijst en het inschrijfformulier liggen voor je klaar!

Droom alvast over de inrichting
De woonplattegronden zijn klaar. De woningen bieden tal van opties en uitbreidingsmogelijkheden. Download de gratis app om je huis alvast virtueel te bezichtigen en probeer opties uit. Maak er helemaal jouw droomhuis van. Hoe ga jij je nieuwe huis inrichten?

 

Vanaf ca. € 265.000 v.o.n.
De Lanen biedt je sfeervolle rij- en hoekwoningen, luxe tweekappers en één royale vrijstaande woning. De indicatieve verkoopprijzen per woningtype zijn bekend. Welk woningtype heeft jouw voorkeur?

 

Online start verkoop Zuiderlei: september 2017

Momenteel werkt AM aan de laatste verkoopvoorbereidingen zodat begin september de definitieve verkoopdocumentatie van Zuiderlei online staat. Vanaf dan kun je jezelf inschrijven op één of meerdere bouwnummers.

AM gaf eerder aan eind juni te kunnen starten met de verkoop van het eerste deelgebied met 27 forse koopwoningen, Wonen aan de Singel. Maar omdat het uitwerken van alle verkoopstukken meer tijd nodig heeft dan verwacht, zal de verkoop pas ná de zomervakantie plaats vinden.

 

Verkoopprocedure
Binnenkort kun je op www.zuiderlei.nl meer informatie vinden over de verschillende woningtypes en verkoopprocedure. Op die site kun je jezelf vanaf september inschrijven op één of meerdere bouwnummers.

 

Start verkoop rijwoningen Parklanen

In de meest noordwestelijke woonbuurt van de Groote Wielen, gelegen tussen de Maas en de Groote Wielenplas in, wordt Parklanen gerealiseerd. De eerste fase is verdeeld in 33 riante twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen en 13 tussen- en hoekwoningen.

KlokGroep is onlangs gestart met de verkoop van zes hoek- en tussenwoningen in het project Parklanen. Net als de twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zijn deze woningen prachtig gelegen. Nabij het park aan een intiem hof in het hart van het project.

 

De tussenwoningen krijgen ruime geveloverstekken en worden uitgevoerd in een stijlvolle warme gevelsteen. De hoekwoningen hebben een statige en frisse uitstraling door de dwarskap en de gekeimde gevel. Daarnaast krijgen alle woningen extra steile (hoge) daken en worden ze zeer compleet uitgevoerd. Standaard worden de woningen o.a. voorzien van een dakraam, openslaande tuindeuren naar de riante achtertuinen en zonnepanelen. Maar het is ook mogelijk om de woning geheel naar wens te wijzigen met aan- en uitbouwen.

 

Voor meer informatie en de brochure en het online inschrijfformulier kun je terecht op de website www.parklanen.nl

 

Volop ontwikkelingen aan de noordzijde van De Groote Wielenplas

De woningmarkt trekt bijna in heel Nederland goed aan. Ook in De Groote Wielen blijft dit niet onopgemerkt. Reden om alle zeilen bij te zetten om de planontwikkelingen te concretiseren. De zuidzijde van de wijk is nagenoeg gereed, alleen in de Vlietdijk staat nog een aantal wooncomplexen in de planning. We zijn er dus klaar voor om de overstap naar de noordzijde van de plas te maken. Met als eerste, duidelijk zichtbare resultaat de start bouw van Parktuinen in woonbuurt De Lanen. Volle kracht vooruit!

Eenheid in verscheidenheid
Er is een lange en gedegen voorbereiding aan vooraf gegaan, maar het resultaat mag er dan ook zijn. In De Lanen, eerste woonbuurt aan de overkant, is eenheid in verscheidenheid zeker geen loze kreet. Dat is goed te zien aan de ontwerpen van Parktuinen, het eerste plan in woonbuurt De Lanen dat gebouwd wordt door Hoedemakers. Maar liefst drie verschillende architectenbureaus werkten daar samen om een gevarieerd straatbeeld te garanderen. En dat is in de smaak gevallen: alle woningen van de eerste fase zijn verkocht en op 14 juni kon met alle toekomstige bewoners de start bouw gevierd worden. In totaal bestaat de woonbuurt De Lanen straks uit zo’n 730 woningen in allerlei prijsklassen.


Bruggen bouwen
De Lanen is de eerste woonbuurt aan de zuidkant van De Groote Wielen. Naast Parktuinen gaan er hier dit jaar nog een vijftal andere projecten van start. Bovendien heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch inmiddels opdracht gegeven voor de aanbouw van twee bruggen. De eerste gaat over de Lage Ring, de waterloop langs de rand van De Groote Wielen en verbindt de Blauwe Sluisweg met de toekomstige buurt De Lanen. De tweede is een 85 meter lange toegangsbrug over de Groote Wielenplas. Gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers kunnen via deze oversteek straks van woonwijk De Hoven naar De Lanen. Beide bruggen zijn nog dit jaar gereed!

Vakantiegevoel overheerst tijdens start bouw woningen Parktuinen

Marc Hoedemakers, directeur van Hoedemakers bouw en ontwikkeling heette iedereen van harte welkom. Niet zonder trots vertelde hij over het succes van Parktuinen waarvan de eerste fase in een mum van tijd was uitverkocht. En inmiddels zijn in de tweede fase ook nagenoeg alle woningen in optie.

Eenheid in verscheidenheid
Hij gaf de credits aan alle partijen die bij hebben gedragen aan dit goede resultaat zoals de mensen van de welstandscommissie, de drie architectenbureaus en de gemeente ‘s-Hertogenbosch. “Mede dankzij hen is het meer dan gelukt een prachtige eenheid in verscheidenheid te ontwikkelen”, aldus Hoedemakers.

 

Nul op de meter
Zowel de heer Hoedemakers als wethouder Logister benoemde de mogelijkheid om hier te kiezen voor een ‘nul-op-de-meter-woning’. Wethouder Logister: “Daarmee ben je als bewoner onafhankelijk van energiemaatschappijen en draag je een steentje bij aan de verlaging van CO2 uitstoot. Beide heren gaven een compliment mee aan woningcorporatie Zayaz die de verantwoordelijkheid al pakt en als eerste in de stad haar huurwoningen in Parktuinen standaard uitvoert met dit energiezuinige pakket.

 

Kennismaken met de buren
Een illusionist zorgde voor een spetterende show die eindigde met de onthulling van een bord met een welkomstwoord voor alle nieuwe bewoners. Daarna kon er geproost worden op een gezonde toekomst in Parktuinen. Toekomstige buren Marit van der Scheer en Pauline van Schijndel zien het in ieder geval helemaal zitten. Marit: “Dankzij de nummers op de badges, heb ik net mijn buurvrouw gevonden. Echt leuk dat Hoedemakers hier zoveel aandacht aan besteedt. Ik ga hier wonen met mijn drie zoons en vindt fijne buren erg belangrijk.” Buurvrouw Pauline is het helemaal met haar eens. Samen met haar vriend maakt ze met vele toekomstige buurtgenoten nu al kennis. “We hebben ook naar andere projecten gekeken maar vielen uiteindelijk voor de grote tuin, riante zolder en de goede prijs van Parktuinen. En zo te zien zit het met de sfeer helemaal goed. We zijn blij met onze keus.”

 

 

Zayaz bouwt 39 nom-woningen

In De Lanen komen 39 Nul op de Meter-woningen voor de sociale huur. Hiervoor hebben woningcorporatie Zayaz en Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling woensdag 14 juni de realisatie overeenkomst getekend  waarmee tevens de officiële start werd bekrachtigd. Oplevering van de eerste 16 woningen wordt verwacht in het voorjaar van 2018. De overige 23 woningen starten later dit jaar.

Hiervoor gaven woningcorporatie Zayaz en Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling woensdag 14 juni de officiële start tijdens de ondertekening van de overeenkomst. Woningcorporatie Zayaz investeert daarmee in meer sociale huurwoningen en zorgt tegelijk voor duurzame en betaalbare woningen. Bewoners verbruiken in NOM-woningen minder energie. Ook wordt de woning op andere manieren verwarmd dan met aardgas. De NOM-woningen zijn dus goed voor het milieu en voor de portemonnee.

 

In ’s-Hertogenbosch is de druk op de sociale woningmarkt hoog. Daarom wordt er volop gebouwd en gewerkt aan meer betaalbare woningen. Woningcorporatie Zayaz kiest met de ontwikkeling voor 39 Nul op de Meter-woningen ook voor duurzame oplossingen. De woningen worden onder de eerste aftoppingsgrens aangeboden en zijn bestemd voor de primaire doelgroep.

 

Denk mee: hoe wil jij wonen in ZuiderLei?

Projectontwikkelaar AM Wonen is erg benieuwd hoe en waar jij in ZuiderLei zou willen wonen. Om de woonwensen in kaart te brengen hebben zij een online enquête opgesteld. Naar welk woningtype gaat je voorkeur uit? Ook is er aandacht voor specifieke wensen en je woonsituatie. Op deze manier willen zij proberen de woningen nog beter te laten aansluiten op de wensen van de toekomstige bewoners. Laat daarom je mening horen!

Online enquête
In de enquête kun je de woningtypes Wonen aan de Singel en Wonen aan de Laantjes van ZuiderLei bekijken. Deze enquête geeft inzicht in de verschillende types, de (basis) plattegronden, specificaties en bijzonderheden.

 

Heb je belangstelling voor wonen aan de Waterkant? Dan vragen wij nog even geduld te hebben voor wat betreft de plattegronden en specificaties. Je kunt uiteraard wel aangeven dat je voorkeur uitgaat naar dit deelgebied.

 

Schrijf je in via deze link en ontvangt de enquête in je mailbox.

Verkoop tweede fase Parktuinen gestart

Vrijdagavond 21 april waren de deuren van makelaarskantoor Het Waare Huis geopend voor de aftrap van Parktuinen fase 1B; een vervolg op de succesvolle eerste fase. Het was een drukbezochte bijeenkomst met positieve reacties op het nieuwe aanbod in dit deel van De Groote Wielen.

Diversiteit en keuze
In de tweede fase van Parktuinen worden 33 woningen gebouwd; hoek- en tussenwoningen, twee- onder een kap en vrijstaande huizen met een fraai en divers architectonisch ontwerp.  Een gevarieerd straatbeeld met bovendien veel ruimte voor eigen keuzes en inbreng in de woningen.

 

Interesse in een woning?
Om als eerste in aanmerking te komen voor een woning, kun je een voorkeursformulier invullen. Deze kan tot 1 mei 2017 worden ingeleverd bij Het Waare Huis. Vanaf 17 mei worden de woningen toegewezen. Bekijk de website voor het actuele aanbod.

 

Eerste woningen De Lanen Zuid toegewezen

Op woensdag 12 april 2017, zijn in goed overleg met makelaar Het Waare Huis de eerste woningen van het plan 12 woningen De Lanen Zuid toegewezen aan de geïnteresseerden. De helft van de beschikbare woningen staan nu onder optie.

Wil je ook wonen in een mooie brede woning op een plek aan het water met een tuin op het zuiden? Kies dan voor een verandawoning. Ben je op zoek naar een tussenwoning met vier slaapkamers en een tuin op het zuiden? Dan is een singelwoning iets voor jou. Neem contact op met Het Waare Huis Makelaars voor meer informatie.