Nieuwe straatnamen De Lanen bekend

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de straatnamen voor De Lanen, tweede fase Parkmilieu in De Groote Wielen Rosmalen bekend gemaakt. De straatnamen in dit gedeelte van De Lanen verwijzen naar houtsoorten en sluiten aan bij de eerder gekozen straatnamen, die zijn afgeleid van de natuur en de historie van het gebied.

De nieuwe straatnamen zijn Cambara, Ebben, Merbau, Ramin en Mahonie.

 

NIEUW AANBOD IN PARKTUINEN

De bouw van de 19 woningen in Parktuinen fase 4 is inmiddels in volle gang. Uiteraard werd dat door Hoedemakers bouw en ontwikkeling traditiegetrouw gevierd met alle toekomstige bewoners én ze kunnen ook al nieuw aanbod aankondigen! Populaire woningen keren in de nieuwe fase terug en worden aangevuld met nieuwe types zoals levensloopbestendige woningen.

De nieuwe woningen maken onderdeel uit van De Lanen, een aantrekkelijke wijk die wordt gekenmerkt door statige singels, groene lanen, intieme woonstraten en lommerrijke parken. Drie architecten werkten samen aan unieke woningontwerpen die toch duidelijk één familie vormen. “Loop er maar eens rond en bekijk de mooie ontwerpen en leuke detailleringen. Het is een populaire buurt om in te wonen geworden”, aldus Marc Hoedemakers.

 

Goede traditie
Het is bij Hoedemakers een traditie om een feestje te maken van het moment waarop er gestart wordt met bouwen. Buren ontmoeten elkaar daar vaak voor het eerst. “Een fijne start van een nieuwe wooncarrière wordt niet alleen bepaald door een mooi huis, maar ook door een fijne woonomgeving”, vertelt Lenny Schel van Hoedemakers bouw en ontwikkeling. “Daar leveren wij graag een bijdrage aan door mensen bij elkaar te brengen.”

 

Nieuwsgierig naar de woningen en mogelijkheden in Parktuinen?
In maart 2020 start de verkoop van 26 nieuwe woningen in dit project. Binnenkort meer informatie hierover op www.parktuinen.nu Houd de site en Facebookpagina van Parktuinen in de gaten! Voor wie daar niet op kan wachten: in de huidige bouwfase is nog één tussenwoning beschikbaar. De medewerkers van makelaarskantoor Het Waare Huis kunnen je hier alles over vertellen.

 

START VERKOOP HET GOEDE LEVEN IN DE LANEN

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling werkt momenteel hard aan de laatste voorbereidingen van de tweede fase van haar project Het goede leven in De Lanen. De start verkoop van de acht woningen komt al dichterbij…

Deze fase biedt 8 sfeervolle hoek- en tussenwoningen aan de Noordrand, zicht op de Hustenweg met een tuin op het zuiden. Donderdag 19 december, vanaf 16.00 start de verkoop van deze woningen. Je bent die dag van harte welkom op het kantoor van Boumij Makelaars (Hekellaan 6, Den Bosch). Het Woon!magazine, de prijslijst en het inschrijfformulier liggen voor je klaar!
In het plan zijn ook 12 huurwoningen opgenomen. Naar verwachting start de verhuur hiervan eind volgend jaar.

huurwoningen

artist impression huurwoningen

Nieuwsgierig? Lees het laatste nieuws op www.vanwanrooij.nl/rosmalen-de-lanen

LAATSTE WONINGEN IN PROJECT DE LANEN

Het gelijknamige project De Lanen van VABO Ontwikkeling gaat binnenkort van start met de bouw. De verkoop van de 12 rij- en hoekwoningen is hard gegaan. Er zijn nog maar twee woningen beschikbaar.

Elke woning levert conform de huidige regelgeving een hoge energieprestatie en heeft energielabel A. Dat betekent dat de gevels, vloeren en daken over een hoge isolatiewaarde beschikken. Door de standaard zonnepanelen wordt extra groene stroom opgewekt. De woningen krijgen geen gasaansluiting meer, maar worden uitgerust met een warmtepomp. Dat maakt een duurzame woning die voorbereid is op de toekomst.

 

Momenteel zijn 10 van de 12 rij- en hoekwoningen De Lanen verkocht. Interesse in de laatste 2? Bekijk het aanbod op www.delanen-rosmalen.nl/

 

De voornemens liggen er om in week 50 te starten met de inrichting van de bouwplaats. VABO Ontwikkeling start volgens planning in week 4 van 2020 met het heiwerk.

 

PARKLANEN II VAN START

KlokGroep heeft in de eerste  fase van Parklanen alle woningen naar tevredenheid opgeleverd. Fase 2 gaat nu van start! Deze fase bestaat uit verschillende woningtypes. Wat de woningen allemaal gemeen hebben is de ruime opzet én complete afwerking.

Rust en ruimte, dat is het eerste wat je opvalt als je Parklanen bezoekt. Spelende kinderen, mooie grote (speel)velden tussen de huizen en de auto’s zijn ‘verstopt’ op achterterreinen. Ook is er een goed netwerk van fiets- en wandelpaden waardoor je volop kunt genieten van de natuur in de parken en het buitengebied.

 

Fase 2 van Parklanen bestaat uit de onderstaande woningtypes:
– Twee-onder-één-kapwoningen
Er komen verschillende soorten twee-onder-één-kapwoningen. De verschillen komen tot uiting in zowel de afmetingen als de uitstraling.

– Hoek- en tussenwoningen
Er komt een ruim aanbod aan hoekwoningen en tussenwoningen. Enkele hoekwoningen worden standaard voorzien van een garage. Ook voor deze woningen geldt dat er de nodige variatie is qua afmetingen en uitstraling.

– Vrijstaande woningen
De verschillende soorten vrijstaande woningen zijn allemaal ruim opgezet en natuurlijk kun je ook bij dit type kiezen welke het beste bij jou past.

 

De ontwikkeling en realisatie wordt opgepakt door Klokgroep in samenwerking met Van den Bosch Vastgoed.

 

In Parklanen zijn twee verschillende architectenbureaus aan de slag gegaan. Ongeveer 60% van het project is ontworpen door Architectenbureau Visser & Bouwman uit ‘s-Hertogenbosch, de overige woningen zijn ontworpen door Compen Architecten uit Eindhoven. “Beide bureaus hebben hun eigen manier van ontwerpen, waardoor ze beide een eigen kenmerkende stijl hebben ontwikkeld. Door deze twee bureaus samen te brengen ontstaat er een buurt met grote diversiteit en kwaliteit”, laat Tim Broekhuis, projectontwikkelaar van KlokGroep weten.

 

Iedere woning en straat krijgt zijn eigen identiteit, met aandacht voor ruimte, kwaliteit en sfeer. Standaard zijn de woningen al zeer riant, maar er zijn ook mogelijkheden om de woning naar wens te wijzigen met aan- en uitbouwen. Alle woningen zijn helemaal klaar voor de toekomst en van alle gemakken voorzien.

 

Wat alle woningen gemeen hebben is de ruime opzet en complete afwerking. Als bewoner kun je optimaal genieten van de groene omgeving. Ook kinderen voelen hier zich snel thuis, doordat het een kinderrijke en -vriendelijke buurt is met volop speelgelegenheid.

 

Naar verwachting start de pre-sale in februari. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via www.parklanen.nl

 

HARTJE DE LANEN UITVERKOCHT

De 20 levensloopbestendige woningen in Hartje de Lanen van Janssen de Jong Projectontwikkeling zijn in recordtempo uitverkocht!

Kopers kozen bewust voor Hartje de Lanen. Enerzijds door de mooie ligging van het plan in een groene woonbuurt in de Groote Wielen. Een fijne uitvalsbasis, voor velen vlakbij familie en de (klein)kinderen en met de dagelijkse voorzieningen om de hoek. Anderzijds zijn de moderne en eigentijdse woningen van alle gemakken voorzien. Zo is er een volledig woonprogramma op de begane grond. Wonen, slapen, koken, eten en douchen is hier allemaal mogelijk. Gemakkelijk voor nu en later. Daarnaast is er alle ruimte op de vrij indeelbare verdieping. Fijn voor een extra (slaap)kamer of zelfs een tweede badkamer. Wat ook in de smaak valt is de uitgebreide keuze die kopers krijgen om de woning geheel naar wens af te werken en (desgewenst) uit te breiden.

 

De woningen zijn gelegen op fijne percelen met een heerlijke zonnige achtertuin, niet te groot of te klein en daarmee gemakkelijk te onderhouden. Ook het duurzame aspect aan deze nieuwe wijk speelt een grote rol in de bewuste keuze voor dit project. Alle woningen in Hartje de lanen zijn energieneutraal, gasloos en voorzien van de modernste technieken. Duurzaamheid en comfort gaan hier hand in hand. Het ontwerp van de woningen en de opzet van de wijk heeft alles in zich voor een onbezorgde toekomst in Hartje de Lanen.

 

Planning
Zodra de omgevingsvergunningsprocedure is doorlopen zullen alle kopers geïnformeerd worden.  Janssen de Jong Projectontwikkeling kijkt er al naar uit om met alle kopers het glas te heffen tijdens de start bouw viering van het project. Het streven is om in de eerste helft van 2020 te starten met de bouw en de woningen eind 2020 aan de nieuwe bewoners op te leveren.

 

Lees het laatste nieuws op www.hartjedelanen.nl

VERKOOP ZUIDERLEI IN VOLLE GANG

Na een succesvolle start begin oktober zijn de eerste handtekeningen voor de Thuis aan de Waterkant woningen van AM gezet en bijna alle woningen zijn in optie.

Verdeeld over de oever komen er 22 twee-onder-een-kapwoningen en 5 vrijstaande villa’s. De woningen liggen allemaal aan de groene buitenrand van het project Zuiderlei aan de Groote Wielenplas. Er zijn volop verschillen in details, kleur en kaprichting en juist deze variatie geeft Zuiderlei haar charme. Alvast een wandeling maken door Zuiderlei? Dat kan via https://fastgoedzaak.nl/190061/fase11/rev1/tour.html

 

Er zijn nu nog vier woningen beschikbaar. Meer informatie over  beschikbaarheid is te vinden op www.zuiderlei.nl/woningen/

BOUWKAVELS DE LANEN GERESERVEERD

De gemeente ‘s-Hertogenbosch bracht in september 10 zelfbouwkavels op de markt. De inschrijving voor de loting is inmiddels gesloten en alle vrije kavels aan de Koornwaardlaan zijn inmiddels gereserveerd. Toch nog interesse?

De ruime kavels aan de Koornwaardlaan met losse bebouwing en grote voortuinen vallen in de smaak. Dat bleek uit de grote interesse.  De zes kavels voor realisatie van een vrijstaande woning en de overige vier voor twee-onder-een-kapwoningen waren snel gereserveerd. Inmiddels zijn alle partijen aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een ontwerp van een droomwoning! In 2020 volgt de koop én het vergunningentraject waarna de zelfbouwers met de bouw van start kunnen gaan.

 

Ambitie ‘energieneutraal’
Om duurzaam bouwen te stimuleren heeft de gemeente recentelijk een informatieavond verzorgd voor de kopers over de bouw van hun toekomstige duurzame woning. “In 2050 willen we als gemeente klimaatneutraal zijn. Voor de gebouwde omgeving hebben we dat streven al in 2035. Daarom vinden we het belangrijk dat kopers van bouwgrond een toekomstgerichte woning realiseren, in het bijzonder als het gaat om energie en duurzaamheid”, zegt Kathy van Grinsven, projectleider bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.Om kopers te helpen deze ambitie te halen, biedt de gemeente ondersteuning aan van een externe energiecoach.

 

Wil je meer weten over deze kavels of een plekje op de wachtlijst claimen? Schrijf je dan in via het formulier wat je kunt vinden op www.s-hertogenbosch.nl/bouwkavels/bouwkavels-de-lanen/

 

INGERICHTE WESTELIJKE OEVER

Na de zomervakantie is een start gemaakt met de inrichting van de westelijke oever van de Groote Wielenplas. Je hebt vast niet gemist dat bomen geplant zijn, speeltoestellen geplaatst en de vorm van de oever is aangepast. Met trots laten we weten dat het verhard pad ook is aangelegd: een van de laatste onderdelen van het rondje om de plas is hiermee een feit. Verder is aan de kant van De Lanen een hondenuitrenveld aangelegd.

Paul Voncken, ontwerper openbare ruimte bij de gemeente ’s-Hertogenbosch: “Naast het wandelpad is een avontuurlijke route gemaakt. Door het gebied dat straks dicht struikgewas zal worden, lopen onverharde paden naar twee bijzondere speeltoestellen. Elk toestel loopt over een ondiep deel van de centrale plas. Kans op een nat pak dus. Naast de speelfunctie vormen deze ondiepe delen een verbinding met twee poelen; een perfecte plek voor vissen om zich voort te planten. Goed voor mens en natuur!”

BEWONERS BETREKKEN DE LANEN ZUID

De 12 woningen aan de Lunersingel, gelegen direct achter het appartementengebouw van Heijmans Vastgoed, zijn begin november opgeleverd. De toekomstige bewoners zijn hard aan het werk om nog voor Kerst te kunnen inhuizen.

Aan de Groote Wielenplas realiseerde Heijmans Vastgoed in een groene en waterrijke omgeving 12 rij- en hoekwoningen. 5 verandawoningen met een weidse blik over het water, voorzien van een groot tuinterras aan een autovrije parkzone. Aan de singel met een tuin op het zuiden zijn 7 singelwoningen verschenen.

 

We feliciteren de bewoners met hun woning en hopen op een fijne woonbeleving in de wijk.